
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- punaista elintarvikeväriä
Täytteet
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikkaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl marjahilloa
Koristeluun
- mansikoita, kukkia, macarons, kermavaahtoa
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- punaista elintarvikeväriä
Täytteet
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa mansikka
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl marjahilloa
Koristeluun
- mansikoita, kukkia, macarons, kermavaahtoa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Ota n. ½ dl taikinaa sivuun ja värjää se elintarvikevärillä. Levitä vaalea taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Laita punainen taikina pursotinpussiin, leikkaa kärkeen pieni aukko ja pursota raitoja taikinan päälle. Laita taikinan päälle leivinpaperi.
- Paista 200 asteessa n. 7 min.
- Kumoa torttulevy raitapuoli alaspäin, irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
- Vaahdota yhdessä kerma, rahka ja sokeri.
- Levitä pohjalle ensin hillo ja sen päälle kerma-rahkavaahto. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
- Koristele.

Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
229 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
31,1 g
Rasva
9,3 g
Tyydyttynyt rasva
4,9 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- punaista elintarvikeväriä
- mansikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.