
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 rkl appelsiinin kuorta
- 2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl fariinisokeria
- strösseleitä
- 200 g Valio voita
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl Valio maitoa
- 1 rkl appelsiinin kuorta
- 2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus
- 4 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- ½ dl fariinisokeria
- strösseleitä
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 30 cm).
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos voi-sokeri-munavaahtoon sekoittaen. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 erilleen.
- Siivilöi 1/3 taikinaan kaakaojauhe ja lisää halutessasi vaaleaan taikinaan raastettua appelsiinin kuorta.
- Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Levitä päälle tumma taikina. Lusikoi lopuksi loput vaaleasta taikinasta vuokaan. Pistele taikinaa haarukalla sieltä täältä, jotta kakulle muodostuu raidat.
- Paista 175 asteessa n. 40 min. Tarkista kypsyys puutikulla. Kumoa kakkulevy hieman jäähtyneenä tarjoiluastialle. Anna jäähtyä kunnolla.
- Vaahdota kerma ja fariinisokeri. Pursota kakkulevyn pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
354 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
31,1 g
Rasva
23,4 g
Tyydyttynyt rasva
13,4 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- strösseleitä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.