Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 10 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.63
tähteä viidestä
8 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 rkl appelsiinin kuorta
- 2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl fariinisokeria
- 0 kg strösseleitä
Jaa resepti
Ohje
- Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 30 cm).
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos voi-sokeri-munavaahtoon sekoittaen. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 erilleen.
- Siivilöi 1/3 taikinaan kaakaojauhe ja lisää halutessasi vaaleaan taikinaan raastettua appelsiinin kuorta.
- Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Levitä päälle tumma taikina. Lusikoi lopuksi loput vaaleasta taikinasta vuokaan. Pistele taikinaa haarukalla sieltä täältä, jotta kakulle muodostuu raidat.
- Paista 175 asteessa n. 40 min. Tarkista kypsyys puutikulla. Kumoa kakkulevy hieman jäähtyneenä tarjoiluastialle. Anna jäähtyä kunnolla.
- Vaahdota kerma ja fariinisokeri. Pursota kakkulevyn pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
354 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
31,1 g
Rasva
23,4 g
Tyydyttynyt rasva
13,4 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- strösseleitä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.