
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
varrasta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 20 kypsää tiikeriravunpyrstöä
-
½ pkt (à 350 g)
Valio Salaneuvos® juustoaSalaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
Yrttimarinadi
- 3 rkl tuoreita yrttejä, esim. oreganoa ja timjamia
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Romesco-kastike
- 1 pala paahtoleipää
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 pientä keltaista paprikaa
- 1 tomaatti
- 1 rkl mantelirouhetta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- ¼ tl chilijauhetta tai cayennepippuria
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 20 kypsää tiikeriravunpyrstöä
- ½ pkt (à 350 g) Valio Salaneuvos® juustoa
Yrttimarinadi
- 3 rkl tuoreita yrttejä, esim. oreganoa ja timjamia
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Romesco-kastike
- 1 pala paahtoleipää
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 pientä keltaista paprikaa
- 1 tomaatti
- 1 rkl mantelirouhetta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- ¼ tl chilijauhetta tai cayennepippuria
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Tee ensin kastike. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paahda leipä rapeaksi uunissa ja laita hetkeksi sivuun.
- Kuori valkosipulit. Puolita paprikat, poista kannat ja siemenet. Halkaiset tomaatti. Laita paprikat, tomaatti ja valkosipuli uunipellille. Valuta päälle öljy. Paahda uunissa n. 20 min.
- Laita kasvikset, mantelit ja paahtoleivät tehosekoittimeen. Lisää viinietikka ja mausteet. Aja karkeahkoksi kastikkeeksi. Ohenna kastiketta tarvittaessa öljyllä. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
- Valmista marinadi. Kuutioi juusto. Laita se marinadiin tiikerirapujen kanssa. Anna maustua viileässä muutama tunti. Tikuta ravut ja juusto coctailtikkuihin. Tarjoile romesco-kastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
210 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatti
2,9 g
Rasva
16,6 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.