Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tiikerira­pu-juus­to­vartaat ja romesco-kastike

Herkulliset tiikeriravut maistuvat vartaissa juuston ja kastikkeen kanssa alkuruokana.

Tiikerirapu-juustovartaat ja romesco-kastike
Tiikerirapu-juustovartaat ja romesco-kastike

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
varrasta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 20 kypsää tiikeriravunpyrstöä
  • ½ pkt (à 350 g)
    Salaneuvos oli Suomen suuriruhtinaskunnassa korkea-arvoinen virkamies, joka vartioi valtion salaisuuksia. Tarkkaan vartioitu on myös resepti…
    Valio Salaneuvos® e350 g

Yrttimarinadi

  • 3 rkl tuoreita yrttejä, esim. oreganoa ja timjamia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Romesco-kastike

  • 1 pala paahtoleipää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 pientä keltaista paprikaa
  • 1 tomaatti
  • 1 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ¼ tl chilijauhetta tai cayennepippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 20 kypsää tiikeriravunpyrstöä
  • ½ pkt (à 350 g) Valio Salaneuvos® juustoa

Yrttimarinadi

  • 3 rkl tuoreita yrttejä, esim. oreganoa ja timjamia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Romesco-kastike

  • 1 pala paahtoleipää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 pientä keltaista paprikaa
  • 1 tomaatti
  • 1 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ¼ tl chilijauhetta tai cayennepippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Tee ensin kastike. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paahda leipä rapeaksi uunissa ja laita hetkeksi sivuun.
  2. Kuori valkosipulit. Puolita paprikat, poista kannat ja siemenet. Halkaiset tomaatti. Laita paprikat, tomaatti ja valkosipuli uunipellille. Valuta päälle öljy. Paahda uunissa n. 20 min.
  3. Laita kasvikset, mantelit ja paahtoleivät tehosekoittimeen. Lisää viinietikka ja mausteet. Aja karkeahkoksi kastikkeeksi. Ohenna kastiketta tarvittaessa öljyllä. Anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
  4. Valmista marinadi. Kuutioi juusto. Laita se marinadiin tiikerirapujen kanssa. Anna maustua viileässä muutama tunti. Tikuta ravut ja juusto coctailtikkuihin. Tarjoile romesco-kastikkeen kanssa.

Vinkki

Voit halutessasi halkaista katkaravut kahtia, jolloin annokseen tarvitaan vain 10 rapua. Jos kastiketta jää yli, sen voi tarjoilla grillatun lihan kumppanina tai pastakastikkeena. Romesco-kastikkeeseen voi halutessaan murustella makulisäksi vaikkapa Valio salaattijuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 210 kcal
Proteiini 12 g
Hiilihydraatti 2,9 g
Rasva 16,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1