Valmistusaika
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaSushiriisi
- 4 dl sushiriisiä
- 5½ dl vettä
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Riisikääröt
- 5 merileväarkkia
- 150 g graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä
- ½ (200 g) kurkkua
- ½ avokado
- ½ rkl wasabitahnaa
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® tilli tuorejuustoaValio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
Tarjoiluun
- 0 kg soijakastiketta
- 0 kg wasabitahnaa
Jaa resepti
Ohje
- Pese riisi 2-4 kertaa kattilassa tai kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valuta vesi kannen avulla.
- Mittaa vesi kattilaan. Anna riisin tekeytyä 5 min. Kuumenna kiehuvaksi. Älä sekoita. Alenna lämpötila aivan pienelle teholle. Anna riisin kypsyä hiljalleen kannen alla n. 20 min.
- Nosta kattila liedeltä. Hauduta vielä 10 min. Tarkista kypsyys. Riisi ei saa olla liian pehmeää.
- Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa. Lisää kastike muutamassa erässä riisiin, samalla leikkaavin liikkein sekoittaen. Älä vatkaa tai painele.
- Leikkaa graavikala, kuorittu kurkku ja avokado tikkumaisiksi, pitkiksi paloiksi.
- Sivele kurkkujen päälle wasabia.
- Laita leväarkki sushimatolle. Levitä arkin päälle riisiä n. 1/2 cm:n kerrokseksi vesi-etikkaliemessä kostutetuin sormin (ks. ohje alla).
- Notkista tuorejuusto nuolijalla. Levitä sitä riisin päälle. Aseta täytteet pitkittäin riisin päälle arkin etureunaan. Rullaa napakaksi kääröksi sushimattoa apuna käyttäen. Voit käyttää maton tilalla tuorekelmua.
- Leikkaa rullat n. 1 cm:n viipaleiksi tai viistottain isommiksi paloiksi. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.
Vesi-etikkaliemi
- Sekoita 2 dl vettä ja 1 rkl etikkaa kulhossa. Kostuta tähän sormet kun käsittelet riisiä. Se helpottaa riisin käsittelyä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
125 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
17,4 g
Rasva
3,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- soijakastiketta
- wasabitahnaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.