
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
125 g
Valio voita huoneenlämpöisenäKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl ruokasoodaa
- ripaus suolaa
- 1 tl espresso-pikakahvijauhetta
- 120 g taloussuklaarouhetta
Pinnalle
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- kaakaojauhetta
- 125 g Valio voita huoneenlämpöisenä
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl ruokasoodaa
- ripaus suolaa
- 1 tl espresso-pikakahvijauhetta
- 120 g taloussuklaarouhetta
Pinnalle
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Keittiön mascarponea
- 1 prk (2 dl) Valio Keittiön kuohukermaa
- kaakaojauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa kananmuna joukkoon.
- Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, sooda ja suola. Rouhi suklaa tai käytä valmista suklaarouhetta. Kääntele kuiva-aineet suklaarouhe muna-sokeriseokseen.
- Muotoile taikinasta pötkö leivinpaperin välissä. Laita hetkeksi kylmään.
- Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Ota taikinapötkö kylmästä ja leikkaa se 12 osaan. Pyörittele käsin paloista pallot. Nostele taikinapallot pelleille.
- Kypsennä keksejä 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Vedä keksit leivinpapereineen pelliltä ja annan jäähtyä.
- Vaahdota mascarpone ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Siirrä pursotinpussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota vaahtoa keksien päälle.
- Viimeistele kaakaojauheella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
396 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
30,9 g
Rasva
28,3 g
Tyydyttynyt rasva
16,3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- kaakaojauhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.