Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tiramisu-cookies

Suklaakeksit kannattaa jättää sisältä sitkeiksi. Kuorruta valmiit keksit kuohkealla mascarponella ja viimeistele kaakaojauheella tiramisun tyyliin.

Tiramisu-cookies
Tiramisu-cookies

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 125 g
    Valio voita huoneenlämpöisenä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl espresso-pikakahvijauhetta
  • 120 g taloussuklaarouhetta

Pinnalle

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 0 kg kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa kananmuna joukkoon.
  2. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, sooda ja suola. Rouhi suklaa tai käytä valmista suklaarouhetta. Kääntele kuiva-aineet suklaarouhe muna-sokeriseokseen.
  3. Muotoile taikinasta pötkö leivinpaperin välissä. Laita hetkeksi kylmään.
  4. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Ota taikinapötkö kylmästä ja leikkaa se 12 osaan. Pyörittele käsin paloista pallot. Nostele taikinapallot pelleille.
  5. Kypsennä keksejä 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  6. Vedä keksit leivinpapereineen pelliltä ja annan jäähtyä.
  7. Vaahdota mascarpone ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Siirrä pursotinpussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota vaahtoa keksien päälle.
  8. Viimeistele kaakaojauheella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 396 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 30,9 g
Rasva 28,3 g
Tyydyttynyt rasva 16,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • kaakaojauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search