
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
5 h
Yhteensä
6 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 500 g paahtoleipää
Kostutukseen
- ½ dl sitruunamehua
- ½ dl vettä
- ripaus suolaa
Katkaraputäyte ja kuorrutus
- 3 liivatelehteä
- 300 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
- 1 punasipuli
- 1 ruukku tuoretta tilliä
-
2 prk
Valio Keittiön crème fraîchea à 150gValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® tilli tuorejuustoaValio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
- mustapippuria myllystä
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- kirjolohen mätiä, rapuja, tilliä, versoja, retiisiä
Pohja
- 500 g paahtoleipää
Kostutukseen
- ½ dl sitruunamehua
- ½ dl vettä
- ripaus suolaa
Katkaraputäyte ja kuorrutus
- 3 liivatelehteä
- 300 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
- 1 punasipuli
- 1 ruukku tuoretta tilliä
- 2 prk Valio Keittiön crème fraîchea à 150g
- 2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® tilli tuorejuustoa
- mustapippuria myllystä
- 1 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- kirjolohen mätiä, rapuja, tilliä, versoja, retiisiä
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa paahtoviipaleiden reunat ohuelti pois.
- Sekoita kostutusliemi, kostuta leivät tasaisesti. Levitä sopiviksi paloiksi leikatut leipäpalat leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø n. 23 cm).
- Valmista katkaraputäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Hienonna sulatetut ja valutetut katkaravut, punasipuli ja tilli.
- Vatkaa 1 ½ rasiaa tuorejuustoa ja crème fraîchet kulhossa kuohkeaksi. Lisää katkarapu, punasipuli, tilli ja mustapippuri, sekoita. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen valutetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon, sekoita hyvin.
- Lusikoi puolet täytteestä pohjalle, lisää leipäkerros. Tee vielä toinen kerros. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä väh. 4 h tai yön yli.
- Notkista tuorejuusto kermalla, sekoita tasaiseksi. Kuorruta sillä kakku.
- Koristele mädillä, ravuilla, tillillä, versoilla ja kukilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
190 kcal
Proteiini
7,1 g
Hiilihydraatti
16 g
Rasva
10,7 g
Tyydyttynyt rasva
6,2 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- kirjolohen mätiä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.