Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tomaatti-kat­ka­ra­pukeitto

Lämmin ja mausteinen katkarapu-tomaattikeitto on ehdoton talvipäivän lounasruoka. Lisää tulisuutta keittoon saa ripauksella chiliä.

Tomaatti-katkarapukeitto
Tomaatti-katkarapukeitto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 4-5 dl vettä
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 1 pussi (180 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 prk (2,5 dl)
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 4-5 dl vettä
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tlk kidneypapuja
  • 1 pussi (180 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme sipulia
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia

Ohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna Oivariini pannulla ja kuullota siinä sipulit miedolla lämmöllä. Lisää balsamiviinietikka ja anna kuohahtaa.
  3. Lisää kuullotettujen sipulien joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Jätä kypsymään liemeen miedolle lämmölle.
  4. Huuhtele ja valuta katkaravut.
  5. Lisää keittoon ruokakerma ja pavut. Anna hautua muutama minuutti.
  6. Laita juuri ennen tarjoilua keittoon katkaravut ja ruohosipuli. Lämmitä hetki, jotta katkaravut eivät sitkistyisi.

Vinkki

Jos haluat keittoon lisää tulisuutta, lisää tuoretta tai kuivattua chiliä. Halutessasi voit laittaa katkarapujen tilalle paistettua jauhelihaa tai broileria, kinkkua, tai chorizo-makkaraa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 9,1 g
Rasva 3,1 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 3,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1