Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tomaatti-mas­car­po­ne­risotto

Tomaattirisotto on parhaimmillaan mehevän kypsistä tomaateista. Kruunaa tämä kasvisherkku mehevällä mascarponella ja tuoreella basilikalla.

Tomaatti-mascarponerisotto
Tomaatti-mascarponerisotto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl timjamia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2½ dl risottoriisiä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl punaviiniä tai valkoviiniä
  • 4 tomaattia
  • 7 dl kasvislientä
  • 50 g parmesaania
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ rasia (à 200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • tuoretta basilikaa
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl timjamia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2½ dl risottoriisiä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl punaviiniä tai valkoviiniä
  • 4 tomaattia
  • 7 dl kasvislientä
  • 50 g parmesaania
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ rasia (à 200 g) Valio Keittiön mascarponea
  • tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki oliiviöljyssä kasarissa. Lisää timjami ja risottoriisi, kuullota muutama min. sekoitellen.
  2. Nosta hieman lämpöä ja mittaa joukkoon viini sekä tomaattipyree. Anna kiehua.
  3. Lisää pannulle lämmintä kasvislientä erissä sekoitellen. Lisää myös kuutioidut tomaatit. Anna kiehua hiljalleen n. 20 min.
  4. Raasta joukkoon vähän parmesaania ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  5. Nostele mascarponea nokareina risoton pinnalle ja viimeistele reilulla nipulla tuoretta basilikaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 11,9 g
Rasva 6 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1