Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tomaatti-oliivipiiras

Suolainen piiras sopii moneen hetkeen, ne ovat melko nopeita valmistaa ja niitä voi muunnella makumieltymysten mukaan ja vaihtelun vuoksi. Tässä piiraassa maistuvat Välimeren maut.

Tomaatti-oliivipiiras
Tomaatti-oliivipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • ¼ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 3 tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 1 dl oliiveja
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön paksumpi ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön paksumpi ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • ¼ tl suolaa

Ohje

  1. Sekoita maito ja muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja Oivariini nopeasti puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (Ø n. 29 cm). Ripota pehmeän taikinan päälle hiukan jauhoja ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Kuutioi tomaatit. Valuta niistä enin neste pois siivilässä. Sekoita tomaatin sekaan hienonnettu valkosipuli. Kaada tomaattikuutiot pohjalle. Jauha päälle vähän pippuria. Ripota päälle hienonnettu basilika.
  3. Lisää viipaloidut oliivit ja kylmällä vedellä huuhdotut, valutetut salaattijuustokuutiot. Vatkaa ruokakerma ja munat sekaisin. Mausta. Kaada seos vuokaan.
  4. Paista 200 asteessa 30 - 40 min tai kunnes on kypsää

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 177 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search