Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tomaattinen linssi-palvikinkkupata

Maukas arkiruoka valmistuu kuivaruokakaapin tarvikkeista, säilykkeistä ja jääkaapissa hyvin säilyvistä tuotteista. Muhevuudestaan huolimatta, tämä ruokaisa pata ei vaadi pitkää haudutusaikaa. Pata maistuu maalaisleivän kanssa nautittuna tai lisukeriisin kanssa.

Tomaattinen linssi-palvikinkkupata
Tomaattinen linssi-palvikinkkupata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g savukylkeä, ylikypsä palvikinkku
  • 150 g sipulia hienonnettua
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 prk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
  • 1 prk (380/230 g)
    esikeitettyjä punaisia linssejä
    Voit kokeilla myös:
    • 1½ dl punaisia linssejä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • ½-1  kasvisliemikuutio
  • ½ dl (35 g) suolakurkkua kuutioituna
  • ½ tl sokeria
  • 0 kg kuivattua ruohosipulia tai persiljaa

Ohje

  1. Paloittele savukylki. Ruskista palat isossa valurautapadassa tai kattilassa kannen alla, lisää loppuvaiheessa hienonnettu sipuli. HUOM! Noudata erityistä varovaisuutta lihan ruskistamisessa ja käytä kantta. Liha ja rasva räiskyy voimakkaasti. Ennen sipulin lisäämistä, nosta astia sivuun sekoita ja sulje taas kansi.
  2. Ripottele joukkoon vehnäjauho. Kääntele hetki.
  3. Lisää joukkoon säilyketomaatit, huuhtele tölkit tilkkasella vettä. Lisää myös linssit, ruokakerma ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 5 min. Jos käytät kuivattuja linssejä, huuhtele ne siivilässä ennen lisäämistä ja tarkista pakkauksesta kypsymisaika. Kuivatut linssit eivät sisällä suolaa, joten käytä silloin kokonainen liemikuutio ruokaan.
  4. Lisää suolakurkut ja mausta sokerilla.
  5. Viimeistele ruohosipulilla tai persiljalla.
  6. Tarjoa pata keitetyn riisin tai maalaisleivän kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 103 kcal
Proteiini 3,9 g
Hiilihydraatti 6,7 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kuivattua ruohosipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search