Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Yhteensä
40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
-
½ dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 1 sipuli
- 1 tl pippurisekoitusta
-
¼ dl
tuoretta persiljaa hienonnettunaVoit kokeilla myös:
- 1 rkl basilikaa
- 1 (100 g) peruna
Tomaattikastike
- 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
- 1-2 dl vettä
-
1½ dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2-3 tl sokeria
- 1 tl suurustejauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Ruoka on suunniteltu sellaiseksi, että sitä voi valmistaa lapsille alkaen 10 kk:n iästä. Mausta aikuisille tuleva kastike ripauksella suolaa, pippurisekoitusta, kuivattua basilikaa tai lisää kastikkeeseen yksi murennettu lihaliemikuutio.
- Sekoita jauhelihan joukkoon ruokakerma, korppujauhot ja muna.
- Hienonna sipuli aivan hienoksi. Mikrota sipulisilppua lautasella 1 min täydellä teholla. Se miedontaa sipulin makua. Lisää jauhelihataikinaan. Lisää mausteet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Raasta kypsä, kuorittu peruna. Sekoita viimeisenä jauhelihataikinaan.
- Jaa taikina kahteen osaan, lapselle tulevaan ja aikuisille tulevaan: Ota 1/3 taikinasta sivuun ja mausta jäljelle jäänyt taikina 3/4 - 1 tl:lla suolaa. Käytä jälkimmäinen taikina aikuisten lihapulliin.
- Kuumenna tilavassa paistokasarissa paseerattu tomaatti, vesi ja ruokakerma. Lisää sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Ota siitä osa pienempään, kannelliseen kattilaan lapsen lihapullien kypsennystä varten.
- Pyöritä jauhelihataikinasta pieniä lihapullia vedessä kostutetuilla käsillä.
- Laita kummatkin lihapullat kiehuvaan tomaattikastikkeeseen. Peitä kannella. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 min. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla.
- Suurusta kastike halutessasi valmiilla suurustejauheella.
- Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden ja kasvisten tai perunamuusin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 91 kcalProteiini 6,6 gHiilihydraatti 5,4 gRasva 4,6 gTyydyttynyt rasva 2,3 gRavintokuitu 0,9 gSuola 0,1 gTiedot ovat suuntaa antavia.Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissaKysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.