Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tonnikala­lasagne

Tonnikalalasagne on mehevä ja herkullinen arkiruoka. Pinaattinen kastike antaa lasagnelle kivaa makua ja väriä.

Tonnikalalasagne
Tonnikalalasagne

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 9 lasagnelevyä

Pinaattikastike

  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l
    Valio Hyvä suomalainen Arki® Eila® kevytmaitojuoma on suomalaisesta tuoreesta maidosta valmistettua raikkaan makuista ja hyvää…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 150 g pakastepinaattia
  • ½ pussi (à 170 g)
    Hyvä suomalainen Arki® juustoraaste on mukavan mieto raaste arkiruoanlaittoon. Sen lempeä maku maistuu koko perheelle.…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® juustoraaste e500 g
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tonnikalatäyte

  • 1 pala (100 g) purjoa suikaleina
  • 2 prk (à 200/150 g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu

Pinnalle

  • 9 lasagnelevyä

Pinaattikastike

  • 50 g Valio voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l Valio Hyvä suomalainen Arki® maitojuomaa
  • 150 g pakastepinaattia
  • ½ pussi (à 170 g) Valio Arki® juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tonnikalatäyte

  • 1 pala (100 g) purjoa suikaleina
  • 2 prk (à 200/150 g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu

Pinnalle

  • ½ pussi (à 170 g) Valio Arki® juustoraastetta

Ohje

  1. Aloita valmistamalla kastike ja täyte. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito parissa erässä kattilaan sekoittaen. Keitä 2 - 3 min, kunnes kastike sakenee.
  2. Lisää kastikkeeseen pinaatti ja juustoraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kuullota pannulla purjo ja tonnikala öljyineen.
  4. Kokoa uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, pinaattikastiketta sekä tonnikalatäytettä. Jätä päällimmäiseksi pinaattikastiketta ja ripottele sen päälle juustoraaste.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 40 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 141 kcal
Proteiini 10,5 g
Hiilihydraatti 9,1 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,2 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1