Siirry sisältöön

Tortelliinit, pestoa, ricottaa ja tomaatticonsommé

Toisessa MasterChef 2025 -jaksossa Samuli loihti tuomareiden makunystyröitä hivelevän pastan. Punapestolla ja ricotalla täytetyt tortellinit tarjoillaan aromaattisen tomaatticonsommén kera. Valio Keittiön on MasterChef Suomi 2025 -ohjelman yhteistyökumppani.

Tortelliinit, pestoa, ricottaa ja tomaatticonsommé
Tortelliinit, pestoa, ricottaa ja tomaatticonsommé

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pastataikina

  • 5½ dl durumvehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa

Punapesto

  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1½ dl extra virgin oliiviöljyä
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 dl parmesaania, raastettuna
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • ½ chili
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Tomaatticonsommé

  • 5 tomaattia, San Marzano
  • ¼ kurkkua, kuorittuna
  • ½ varsisellerin varsi
  • 2 dl basilikan lehtiä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta jalapenoa, hienonnettuna ilman siemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Täytteeseen lisäksi

  • ricottajuustoa

Pastataikina

  • 5½ dl durumvehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa

Punapesto

  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1½ dl extra virgin oliiviöljyä
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 dl parmesaania, raastettuna
  • 1 yksikyntinen valkosipuli
  • ½ chili
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Tomaatticonsommé

  • 5 tomaattia, San Marzano
  • ¼ kurkkua, kuorittuna
  • ½ varsisellerin varsi
  • 2 dl basilikan lehtiä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta jalapenoa, hienonnettuna ilman siemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Täytteeseen lisäksi

  • ricottajuustoa

Ohje

Pastataikina

  1. Sekoita kulhossa jauhot ja kananmunat. Vaivaa taikinaa voimalla noin 10 minuuttia. Laita kelmuun ja jääkaappiin lepäämään 30 minuutiksi.

Punapesto

  1. Aja kaikki ainekset sauvasekoittimella sileäksi korkeassa kulhossa. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja hunajaa.

Tomaatticonsommé

  1. Laita kaikki ainekset blenderiin, anna pyöriä 2 minuuttia kovalla teholla. Siivilöi blenderin sisältö kuituliinan läpi kattilaan ja kiehauta. Maista. Lisää tarvittaessa, etikkaa, sokeria tai suolaa. Siivilöi liemi uudestaan kaksinkertaisen kuituliinan läpi ja kaada kirkas liemi astiaan odottamaan.

Pasta

  1. Ota pastataikina pois jääkaapista ja puolita se työstämisen helpottamiseksi. Aja taikina pastakoneen suurimman asetuksen läpi. Taita kaksinkerroin ja toista.
  2. Aja taikinaa pastakoneen läpi niin, että pienennät (ohennat) koneen asetusta yhden kerrallaan, kunne pääset toiseksi viimeisimpään asetukseen.
  3. Ota pyöreä muotti ja painele pastataikinasta pyöreitä paloja. Lisää pastan keskelle punapestoa, sekä pieni nokare ricottaa. Kastele taikinan toinen reuna ja taita varovasti kaksinkerroin. Painele ilma pois, niin että täytteet jäävät keskelle. Kastele reunat. Vedä pöydän mukaisesti molemmat reunat yhteen.
  4. Lisää jauhoja tasolle, johon lasket tortelliinit, jotta ne eivät tartu siihen kiinni. Keitä suolatussa vedessä 2 minuuttia. Laita talouspaperille kuivumaan.
  5. Laita kauniisti kolme tortelliinia lautaselle ja koristele parmesaanilla, mustapippurilla ja basilikalla. Kaada consomme lautaselle niin, että pohja peittyy.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 19,4 g
Rasva 13,1 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 4,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1