
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pastataikina
- 5½ dl durumvehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
Punapesto
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1½ dl extra virgin oliiviöljyä
- 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 dl parmesaania, raastettuna
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- ½ chili
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Tomaatticonsommé
- 5 tomaattia, San Marzano
- ¼ kurkkua, kuorittuna
- ½ varsisellerin varsi
- 2 dl basilikan lehtiä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
- 1 tl tuoretta jalapenoa, hienonnettuna ilman siemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Täytteeseen lisäksi
- ricottajuustoa
Pastataikina
- 5½ dl durumvehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
Punapesto
- 1 dl pinjansiemeniä
- 1½ dl extra virgin oliiviöljyä
- 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 dl parmesaania, raastettuna
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- ½ chili
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Tomaatticonsommé
- 5 tomaattia, San Marzano
- ¼ kurkkua, kuorittuna
- ½ varsisellerin varsi
- 2 dl basilikan lehtiä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
- 1 tl tuoretta jalapenoa, hienonnettuna ilman siemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Täytteeseen lisäksi
- ricottajuustoa
Jaa resepti
Ohje
Pastataikina
- Sekoita kulhossa jauhot ja kananmunat. Vaivaa taikinaa voimalla noin 10 minuuttia. Laita kelmuun ja jääkaappiin lepäämään 30 minuutiksi.
Punapesto
- Aja kaikki ainekset sauvasekoittimella sileäksi korkeassa kulhossa. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja hunajaa.
Tomaatticonsommé
- Laita kaikki ainekset blenderiin, anna pyöriä 2 minuuttia kovalla teholla. Siivilöi blenderin sisältö kuituliinan läpi kattilaan ja kiehauta. Maista. Lisää tarvittaessa, etikkaa, sokeria tai suolaa. Siivilöi liemi uudestaan kaksinkertaisen kuituliinan läpi ja kaada kirkas liemi astiaan odottamaan.
Pasta
- Ota pastataikina pois jääkaapista ja puolita se työstämisen helpottamiseksi. Aja taikina pastakoneen suurimman asetuksen läpi. Taita kaksinkerroin ja toista.
- Aja taikinaa pastakoneen läpi niin, että pienennät (ohennat) koneen asetusta yhden kerrallaan, kunne pääset toiseksi viimeisimpään asetukseen.
- Ota pyöreä muotti ja painele pastataikinasta pyöreitä paloja. Lisää pastan keskelle punapestoa, sekä pieni nokare ricottaa. Kastele taikinan toinen reuna ja taita varovasti kaksinkerroin. Painele ilma pois, niin että täytteet jäävät keskelle. Kastele reunat. Vedä pöydän mukaisesti molemmat reunat yhteen.
- Lisää jauhoja tasolle, johon lasket tortelliinit, jotta ne eivät tartu siihen kiinni. Keitä suolatussa vedessä 2 minuuttia. Laita talouspaperille kuivumaan.
- Laita kauniisti kolme tortelliinia lautaselle ja koristele parmesaanilla, mustapippurilla ja basilikalla. Kaada consomme lautaselle niin, että pohja peittyy.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
228 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
19,4 g
Rasva
13,1 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
4,3 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- ricottajuustoa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.