Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni220°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
iso piiras
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRahkavoitaikina
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1 dl paholaisen hilloa
-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl (karkeita) vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Jauhelihatäyte
- 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 iso (200 g) sipuli
- 1-3 valkosipulin kynttä
- ½ dl tomaattipyreetä
- 1 tl pippurisekoitusta
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Pinnalle
- 0 kg seesaminsiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Rahkavoitaikina: Yhdistä rahka, paholaisen hillo ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Taputtele 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin.
- Jauhelihatäyte: Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut sipulit ja mausteet. Nosta pannu levyltä. Lisää raaka muna jäähtyneeseen seokseen.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi, n. 4 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Levitä sen toiselle puoliskolle täyte. Kostuta vedellä saumakohdat. Nosta/käännä toinen puoli taikinaa kanneksi. Sulje piiras hyvin. Jos taikinaa jää yli, tee siitä muutama koristenauha piiraan päälle.
- Voitele piiras munalla. Pistele haarukalla. Lisää pinnalle siemeniä.
- Kypsennä piiras uunin ala- / keskiosassa 220 asteessa 20 min tai kunnes kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
258 kcal
Proteiini
9,5 g
Hiilihydraatti
18,7 g
Rasva
12,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- seesaminsiemeniä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.