
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni220°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
iso piiras
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Rahkavoitaikina
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1 dl paholaisen hilloa
-
200 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl (karkeita) vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Jauhelihatäyte
- 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 iso (200 g) sipuli
- 1-3 valkosipulinkynttä
- ½ dl tomaattipyreetä
- 1 tl pippurisekoitusta
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- seesaminsiemeniä
Rahkavoitaikina
- 250 g Valio maitorahkaa
- 1 dl paholaisen hilloa
- 200 g Valio Eila® voita
- 4 dl (karkeita) vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Jauhelihatäyte
- 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 iso (200 g) sipuli
- 1-3 valkosipulinkynttä
- ½ dl tomaattipyreetä
- 1 tl pippurisekoitusta
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- seesaminsiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Rahkavoitaikina: Yhdistä rahka, paholaisen hillo ja pehmeä voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita tasaiseksi. Taputtele 1,5 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin.
- Jauhelihatäyte: Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää hienonnetut sipulit ja mausteet. Nosta pannu levyltä. Lisää raaka muna jäähtyneeseen seokseen.
- Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi, n. 4 mm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Levitä sen toiselle puoliskolle täyte. Kostuta vedellä saumakohdat. Nosta/käännä toinen puoli taikinaa kanneksi. Sulje piiras hyvin. Jos taikinaa jää yli, tee siitä muutama koristenauha piiraan päälle.
- Voitele piiras munalla. Pistele haarukalla. Lisää pinnalle siemeniä.
- Kypsennä piiras uunin ala- / keskiosassa 220 asteessa 20 min tai kunnes kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
258 kcal
Proteiini
9,5 g
Hiilihydraatti
18,7 g
Rasva
12,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
- seesaminsiemeniä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.