Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tulinen katkarapuruukku

Katkarapuruukku on hieman juhlavampaa viikonloppuruokaa. Edullisista raaka-aineista valmistuu säväyttävä äyriäisherkku, joka maistuu patongin kanssa.

Tulinen katkarapuruukku
Tulinen katkarapuruukku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet rasvassa kattilassa. Lisää tomaattimurska, mehu tai viini ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 3 min.
  2. Lisää tuorejuusto ja sulatetut, valutetut katkaravut. Kuumenna sekoittaen. Lisää hienonnettu tilli (jätä hieman koristeeksi).
  3. Jaa seos 6 annoskulhoon. Ripota juusto pinnalle. Kuumenna uunin keski/yläosassa 250 asteessa kunnes juusto saa kauniin värin, n. 6 min.
  4. Ripota päälle loppu tilli. Tarjoa lisäksi patonkia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search