![Tummat saaristolaissämpylät](https://www.valio.fi/cdn-cgi/image/format=auto/https://cdn-wp.valio.fi/valio-fi/2023/04/39749-tummat-saaristolaissampylat-800x600.jpeg)
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 5 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
sämpylää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
5 dl
kotikaljaaVoit kokeilla myös:
-
5 dl Valio omenatäysmehua
-
- 25 g hiivaa
- 2 dl leipämaltaita
- 1 dl tummaa siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 3 dl kokojyväruisjauhoja
- 2 dl (120 g) ruisrouhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
Tarjoiluun
-
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
-
Valio Polar® Täyteläinen juustoaValio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
- 5 dl kotikaljaa
- 25 g hiivaa
- 2 dl leipämaltaita
- 1 dl tummaa siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 3 dl kokojyväruisjauhoja
- 2 dl (120 g) ruisrouhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
Tarjoiluun
- Valio Oivariini® rasvaa
- Valio Polar® Täyteläinen juustoa
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä kotikalja tai omenamehu kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva, maltaat, siirappi, suola sekä kämmenessä murskatut fenkolinsiemenet.
- Lisää ruisrouhe ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Nostele taikinasta lusikalla kekoja (16) leivinpaperille uunipellille. Halutessasi voit taputella pinnan tasaisemmaksi jauhotetulla kädellä.
- Anna kohota hetki.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
- Halutessasi voit voidella sämpylät uunista ottamisen jälkeen siirappi-vedellä (1 rkl siirappia ja 1 rkl kotikaljaa/omenamehua/vettä).
- Tarjoa sämpylät tuoreena Valio Oivariini® rasvan ja Valio Polar® saaristo juuston kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
216 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
42,6 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
0,1 g
Ravintokuitu
5,7 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® rasvaa
- Valio Polar® Täyteläinen juustoa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.