Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tummat saaristolais­sämpylät

Näissä sämpylöissä yhdistyy saaristolaisleivän tumma makeus ja sämpylöiden pehmeys. Taikinan nesteenä voit käyttää kotikaljaa tai omenamehua; kotikalja antaa sämpylöille tuhdimman maun, kun taas omenamehu raikastaa sämpylöiden makeutta.

Tummat saaristolaissämpylät
Tummat saaristolaissämpylät

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
sämpylää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    kotikaljaa
    Voit kokeilla myös:
  • 25 g hiivaa
  • 2 dl leipämaltaita
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 3 dl kokojyväruisjauhoja
  • 2 dl (120 g) ruisrouhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja

Tarjoiluun

  • 5 dl kotikaljaa
  • 25 g hiivaa
  • 2 dl leipämaltaita
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 3 dl kokojyväruisjauhoja
  • 2 dl (120 g) ruisrouhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja

Tarjoiluun

  • Valio Oivariini® rasvaa
  • Valio Polar® Täyteläinen juustoa

Ohje

  1. Lämmitä kotikalja tai omenamehu kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva, maltaat, siirappi, suola sekä kämmenessä murskatut fenkolinsiemenet.
  2. Lisää ruisrouhe ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
  3. Nostele taikinasta lusikalla kekoja (16) leivinpaperille uunipellille. Halutessasi voit taputella pinnan tasaisemmaksi jauhotetulla kädellä.
  4. Anna kohota hetki.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.
  6. Halutessasi voit voidella sämpylät uunista ottamisen jälkeen siirappi-vedellä (1 rkl siirappia ja 1 rkl kotikaljaa/omenamehua/vettä).
  7. Tarjoa sämpylät tuoreena Valio Oivariini® rasvan ja Valio Polar® saaristo juuston kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 216 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 42,6 g
Rasva 1 g
Tyydyttynyt rasva 0,1 g
Ravintokuitu 5,7 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1