Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Yhteensä
15 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
dl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl vettä
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 dl marjoja, kotimaisia
Jaa resepti
Ohje
- Soseuta marjat sauvasekoittimella, haarukalla tai siivilän läpi painellen. Käytä yhtä tai useampaa marjalajia.
- Mittaa teräskattilaan kylmä vesi ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Käytä sekoitukseen kierrevatkainta tai puuhaarukkaa.
- Kuumenna kiehumispisteeseen, anna kiisselin kuplahtaa ja siirrä pois levyltä.
- Jäähdytä kiisseliä hetki. Lisää marjasose. Makeuta pienellä määrällä (hedelmä)sokeria, jos käytit happamia marjoja.
- Tuoremarjakiisseli maistuu sellaisenaan.
TUOREHEDELMÄKIISSELI
- Korvaa marjat esim. hienoksi raastetulla omenalla tai päärynällä tai niiden seoksella. Voit käyttää myös banaani-puolukkasosetta (ks. erillinen ohje) tai tuoreista, kypsistä luumuista valmistettua sosetta.
- Kiisselin voi tarjota myös Valio Onni® puuron kanssa (tarkista ikäsuositus).
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
27 kcal
Proteiini
0,3 g
Hiilihydraatti
5,1 g
Rasva
0,2 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.