Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Turkkilaiset uppomunat eli Cilbir

Turkkilaiset munat ovat täydellinen aamiaisherkku, jossa uppomunat tarjoillaan vakosipulijogurtin ja ruskistetun chilivoin kanssa.

Turkkilaiset uppomunat eli Cilbir
Turkkilaiset uppomunat eli Cilbir

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 2 l vettä
  • 1 dl viinietikkaa
  • ripaus suolaa

Valkosipulijogurtti

  • ½ prk (à 400 g)
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl tuoretta minttua
  • 0 kg suolaa ja pippuria myllystä

Chilivoi

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl chilihiutaleita
  • ½ tl savupaprikajauhetta

Lisäksi

  • 0 kg rapeakuorista maalaisleipää

Ohje

  1. Aloita valkosipulijogurtista. Yhdistä jogurtti, raastettu valkosipuli ja yrtit kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Siirrä maustumaan jääkaappiin.
  2. Valmista uppomunat. Riko munat erillisiin laseihin tai pieniin kulhoihin. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää etikka. Pyöräytä hiljalleen poreileva vesi pyörteeksi lusikalla tai kauhalla.Kaada muna varovasti vesipyörteen keskelle. Voit halutessasi kypsentää pari munaa samalla kertaa. Keitä munia n. 3 minuuttia. Uppomunan kuuluu jäädä sisältä valuvaksi. Nosta muna pois kattilasta reikäkauhalla. Mausta suolalla.
  3. Tee chilivoi. Mittaa voi pieneen kattilaan. Sulata voi ja jatka kuumentamista muutama minuutti, kunnes voi hieman ruskistuu ja saa pähkinäistä aromia. Siirrä kattila levyltä ja mausta voi chilillä ja savupaprikalla.
  4. Levitä valkosipulijogurtti lautaselle. Lisää päälle munat. Valuta chilivoi pinnalle. Viimeistele yrteillä.
  5. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

Vinkki

Katso videolta vinkit täydellisten uppomunien keittämiseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 31 kcal
Proteiini 0,9 g
Hiilihydraatti 0,4 g
Rasva 2,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • rapeakuorista maalaisleipää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search