
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni180°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
-
1½ dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl vettä
- ½ tl suolaa
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
-
3 prk (à 200 g)
Valio Keittiön vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeluun
- tomusokeria
Taikina
- 1½ dl Valio täysmaitoa
- 150 g Valio voita
- 1½ dl vettä
- ½ tl suolaa
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- 3 prk (à 200 g) Valio Keittiön vaniljakreemiä
- 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
Koristeluun
- tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
- Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
- Jäähdytä massa.
- Lisää kananmunat vähitellen sähkövatkaimella tai yleiskoneen lapavatkaimella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
- Pursota massasta leivinpaperille n. ø 4 cm tuulihattuja. Tuulihatut kohoavat uunissa hieman.
- Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 180 asteessa n. 30 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
- Jäähdytä tuulihattupohjat.
Täyttäminen
- Vaahdota vaniljakreemi ja kerma.
- Halkaise pohjat. Pursota tai lusikoi vaniljatäytettä tuulihattujen sisään.
- Laita kansi päälle ja ripottele tomusokeria päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
250 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
21,2 g
Rasva
16,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,4 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.