Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tuulihattu vaniljaker­ma­täytteellä

Kuohkeat tuulihatut on monien kotien juhlaklassikko. Ne voi täyttää suolaisilla täytteillä, mutta tässä ohjeessa tuulihattujen sisään pursotetaan kermaisen kuohkeaa vaniljatäytettä.

Tuulihattu vaniljakermatäytteellä
Tuulihattu vaniljakermatäytteellä

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 1½ dl
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 150 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

Koristeluun

  • tomusokeria

Taikina

  • 1½ dl Valio täysmaitoa
  • 150 g Valio voita
  • 1½ dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 3 prk (à 200 g) Valio Keittiön vaniljakreemiä
  • 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon

Koristeluun

  • tomusokeria

Ohje

  1. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  2. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  3. Jäähdytä massa.
  4. Lisää kananmunat vähitellen sähkövatkaimella tai yleiskoneen lapavatkaimella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  5. Pursota massasta leivinpaperille n. ø 4 cm tuulihattuja. Tuulihatut kohoavat uunissa hieman.
  6. Paista uunin keskiosassa tasalämmöllä 180 asteessa n. 30 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.
  7. Jäähdytä tuulihattupohjat.

Täyttäminen

  1. Vaahdota vaniljakreemi ja kerma.
  2. Halkaise pohjat. Pursota tai lusikoi vaniljatäytettä tuulihattujen sisään.
  3. Laita kansi päälle ja ripottele tomusokeria päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal
Proteiini 3,5 g
Hiilihydraatti 21,2 g
Rasva 16,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1