
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Tuulihatut
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl vettä
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 3 isoa kananmunaa
Katkaraputäyte (20 kpl)
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 150 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
- 1 dl tilliä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- ripaus jauhettua valkopippuria
- ripaus suolaa
Pinnalle
- gourmet-suolahiutaleita tai seesaminsiemeniä
Kuningatartäyte (20 kpl)
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa kuningatarValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- kotimaisia vadelmia tai mansikoita
- valmista kinuskikastiketta
- tomusokeria
Tuulihatut
- 75 g Valio Eila® voita
- 1½ dl vettä
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 3 isoa kananmunaa
Katkaraputäyte (20 kpl)
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
- 150 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
- 1 dl tilliä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- ripaus jauhettua valkopippuria
- ripaus suolaa
Pinnalle
- gourmet-suolahiutaleita tai seesaminsiemeniä
Kuningatartäyte (20 kpl)
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa kuningatar
- kotimaisia vadelmia tai mansikoita
- valmista kinuskikastiketta
- tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Anna seoksen kiehua; vatkaa samalla seosta voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä.
- Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen; ota kattilasta tukeva ote ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes tasaista. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperille. Voit myös pursottaa taikinan isolla tyllalla.
- Jos valmistat tuulihattuja katkaraputäytteellä, ripota pinnalle gourmet-suolaa tai siemeniä. Paina kevyesti, että ne tarttuvat taikinaan.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes tuulihatut ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. HUOM! Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä.
Katkaraputäyte
- Sulata ja valuta katkaravut huolella lävikössä. Painele ylimääräinen neste pois. Hienonna katkaravut ja tilli. Yhdistä kaikki aineet, käytä valkopippuria varovaisesti. Tarkista maku.
- Leikkaa kannet irti. Jaa täyte tuulihattuihin. Laita kannet takaisin päälle.
- Tarjoa heti.
Kuningatartäyte
- Täytä tuulihatut maustetulla rahkalla ja halutessasi marjoilla. Laita kansi päälle
- Valuta päälle kinuskikastiketta ja sihtaa tomusokeria. Tarjoa heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
164 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
10,6 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua valkopippuria
- suolaa
- gourmet-suolahiutaleita
- kotimaisia vadelmia
- valmista kinuskikastiketta
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.