Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tuulihatut kahdella täytteellä

Keveät tuulihatut ovat mainioita suupaloja juhliin tai illanistujaisiin. Kokeile sekä makeaa, että suolaista täytettä.

Tuulihatut kahdella täytteellä
Tuulihatut kahdella täytteellä

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Tuulihatut

  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl vettä
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 3 isoa kananmunaa

Katkaraputäyte (20 kpl)

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g laktoositon
  • 150 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1 dl tilliä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • 0 kg gourmet-suolahiutaleita tai seesaminsiemeniä

Kuningatartäyte (20 kpl)

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa kuningatar
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g kuningatar laktoositon
  • 0 kg kotimaisia vadelmia tai mansikoita
  • 0 kg valmista kinuskikastiketta
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Anna seoksen kiehua; vatkaa samalla seosta voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä.
  2. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen; ota kattilasta tukeva ote ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes tasaista. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperille. Voit myös pursottaa taikinan isolla tyllalla.
  3. Jos valmistat tuulihattuja katkaraputäytteellä, ripota pinnalle gourmet-suolaa tai siemeniä. Paina kevyesti, että ne tarttuvat taikinaan.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes tuulihatut ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. HUOM! Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä.

Katkaraputäyte

  1. Sulata ja valuta katkaravut huolella lävikössä. Painele ylimääräinen neste pois. Hienonna katkaravut ja tilli. Yhdistä kaikki aineet, käytä valkopippuria varovaisesti. Tarkista maku.
  2. Leikkaa kannet irti. Jaa täyte tuulihattuihin. Laita kannet takaisin päälle.
  3. Tarjoa heti.

Kuningatartäyte

  1. Täytä tuulihatut maustetulla rahkalla ja halutessasi marjoilla. Laita kansi päälle
  2. Valuta päälle kinuskikastiketta ja sihtaa tomusokeria. Tarjoa heti.

Vinkki

Voit halutessasi pakastaa tuulihatut täyttämättöminä. Sulata jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 164 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 10,6 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua valkopippuria
  • suolaa
  • gourmet-suolahiutaleita
  • kotimaisia vadelmia
  • valmista kinuskikastiketta
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search