Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTuulihatut
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl vettä
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 3 isoa kananmunaa
Katkaraputäyte (20 kpl)
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
- 150 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
- 1 dl tilliä
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- ripaus jauhettua valkopippuria
- ripaus suolaa
Pinnalle
- 0 kg gourmet-suolahiutaleita tai seesaminsiemeniä
Kuningatartäyte (20 kpl)
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa kuningatarValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg kotimaisia vadelmia tai mansikoita
- 0 kg valmista kinuskikastiketta
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Anna seoksen kiehua; vatkaa samalla seosta voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä.
- Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen; ota kattilasta tukeva ote ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes tasaista. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperille. Voit myös pursottaa taikinan isolla tyllalla.
- Jos valmistat tuulihattuja katkaraputäytteellä, ripota pinnalle gourmet-suolaa tai siemeniä. Paina kevyesti, että ne tarttuvat taikinaan.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes tuulihatut ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. HUOM! Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä.
Katkaraputäyte
- Sulata ja valuta katkaravut huolella lävikössä. Painele ylimääräinen neste pois. Hienonna katkaravut ja tilli. Yhdistä kaikki aineet, käytä valkopippuria varovaisesti. Tarkista maku.
- Leikkaa kannet irti. Jaa täyte tuulihattuihin. Laita kannet takaisin päälle.
- Tarjoa heti.
Kuningatartäyte
- Täytä tuulihatut maustetulla rahkalla ja halutessasi marjoilla. Laita kansi päälle
- Valuta päälle kinuskikastiketta ja sihtaa tomusokeria. Tarjoa heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
164 kcal
Proteiini
6,9 g
Hiilihydraatti
10,6 g
Rasva
10,3 g
Tyydyttynyt rasva
5,5 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua valkopippuria
- suolaa
- gourmet-suolahiutaleita
- kotimaisia vadelmia
- valmista kinuskikastiketta
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.