Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3.92
tähteä viidestä
12 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTuulihatut
- 1½ dl vettä
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa (keskikokoisia, koko M)
Pienet AURA tuulihatut
- 1-2 tlk (227/140 g) ananasmurskaa
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 pussi (150 g)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- ½ dl tuoretta persiljaa
Sitrustuulihatut
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa sitruunaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- 1 tlk (312/175 g) säilykemandariineja
- 0 kg sokeria
Mansikkatuulihatut
- 3-4 dl (150-200 g) tuoreita mansikoita
- 1-2 rkl sokeria
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koiranluut
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1½-2 rkl ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
- 50 g laktoositonta tummaa suklaata
Jaa resepti
Ohje
Tuulihatut
- Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos.
- Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 4 - 5 min.
- Pursota taikinasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele kahdella lusikalla kekoja.
- Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
- Annoksesta tulee n. 20 keskikokoista tuulihattua ja n. 35 pientä tuulihattua.
Pienet AURA tuulihatut
- Pursota yhdestä annoksesta taikinaa n. 35 pientä tuulihattua ja paista ohjeen mukaan.
- Valuta ananasmurskasta siivilässä neste pois hyvin lusikalla painellen (käyttämällä vain yhden tölkin ananasmurskaa maistuu AURA voimakkaammin). Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen ananasmurska, AURA muru ja hienonnettu persilja.
- Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täytteestä riittää n. 40 - 50 pieneen tuulihattuun.
Sitrustuulihatut
- Yhdistä rahka ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon valutetut mandariinit. Lisää sokeria maun mukaan.
- Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää n. 20 - 25 keskikokoiseen tuulihattuun.
Mansikkatuulihatut
- Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi. Lisää sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mansikat ja vaniljarahka.
- Leikkaa tuulihatuista kansi pois ohuella sahalaitaisella veitsellä. Täytä. Nosta kannet päälle. Täyte riittää 20 - 25 keskikokoiseen tuulihattuun.
"Koiranluut"
- Pursota taikinasta kaksi osittain päällekkäin menevää tankoa, jotka kaartuvat päissä ulospäin kuvan mukaisesti. Annoksesta tulee n. 10 "luuta". Paista ne ohjeen mukaan.
- Valmista suklaa-kermatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa suklaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kermaan suklaa ja siirappi tai sokeri. Leikkaa "luista" yläosa pois terävällä, sahalaitaisella veitsellä. Täytä alaosat suklaa-kermatäytteellä. Laita kannet päälle.
- Valmista halutessasi sokerivesikuorrutus "luiden" päälle. Mittaa 1 1/2 dl tomusokeria. Lisää siihen 3 tl vettä vähitellen. Laita tuulihattuluut vierekkäin ja valuta lusikalla tai haarukalla sokerivesikuorrutusta leivosten päälle raidoiksi.
Tuulihattujoutsenet
- Pursota pursottimen ohuella tyllalla (terällä) joutsenille kaulaksi numero 2 muotoiset kuviot (n. 18 - 20 kpl / annos taikinaa).
- Paista kuviot 200 asteessa n. 6 - 8 min. Tarkkaile paiston aikana, koska ohuet kaulat palavat helposti.
- Pursota loppu taikina yhtä moneen osaan. "Vartalot" voi pursottaa hieman soikean muotoisiksi.
- Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista kannet pois. Täytä haluamallasi (esim. sitrus-tai mansikka) täytteellä. Leikkaa kannet vielä kahtia. Aseta kaulat paikoilleen ja kannen puolikkaat päälle vinottain siiviksi
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
226 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
13 g
Rasva
17,1 g
Tyydyttynyt rasva
9,6 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.