Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tuuloman torttu

Tuuloman torttu eli vaaleat mokkapalat. Uunipellillä valmistuu kerralla suurempikin määrä leivoksia. Koristeluun sopivat niin nonparellit kuin kookoshiutaleet. Kokeile myös helppoa kinuskikuorrutusta.

Tuuloman torttu
Tuuloman torttu

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1½ rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Mokkakuorrutus

  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 4 dl tomusokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 rkl kylmää, vahvaa kahvia

Kinuskikuorrutus

  • ½ dl omena- tai päärynämarmeladia
  • 1 dl valmista kinuskikastiketta

Koristeeksi

  • 0 kg nonparelleja tai 2-3 rkl kookoshiutaleita

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Sulata voi. Lisää joukkoon maito. Lisää seos vuorotellen kuivien ainesten kanssa taikinaan.
  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunin keskiosassa n. 20 min tai kunnes kypsä. Valitse haluamasi kuorrutus.
  5. Mokkakuorrutus: Sekoita pehmeän voin joukkoon kaikki muut aineet. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripota pinnalle nonparelleja.
  6. Kinuskikuorrutus: Sivele tortun pintaan ensin ohuelti marmeladia, ettei päälle tuleva kinuski imeytyisi torttuun. Lisää ohut kerros kinuskikastiketta. Ripota koristeeksi kookoshiutaleita.
  7. Leikkaa annospaloiksi, esim. 4 x 6

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 362 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 49,5 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search