
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 125 g digestivekeksejä
-
50 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 3 liivatelehteä
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl sokeria
- ½ dl tyrnitäysmehua
- 1 dl lakkahilloa
Päälle
- 2 liivatelehteä
- 1 dl tyrnitäysmehua
- 1 dl sokeria
Koristeluun
- lakkahilloa ja lakkoja
- marenkia murusteltuna
Pohja
- 125 g digestivekeksejä
- 50 g Valio voita sulatettuna
Täyte
- 3 liivatelehteä
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
- 2 rkl sokeria
- ½ dl tyrnitäysmehua
- 1 dl lakkahilloa
Päälle
- 2 liivatelehteä
- 1 dl tyrnitäysmehua
- 1 dl sokeria
Koristeluun
- lakkahilloa ja lakkoja
- marenkia murusteltuna
Jaa resepti
Ohje
- Murskaa keksit. Sekoita joukkoon voisula. Pohjusta Ø 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksiseos pohjalle.
- Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
- Sekoita rahka ja sokeri kulhossa.
- Kuumenna mehu kiehuvaksi kahvikupissa tai jälkiruoka-annoskulhossa mikrossa. Sulata mehuun liivatelehdet ja valuta se rahkaan samalla sekoittaen.
- Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada noin 2/3 täyte keksipohjalle. Lusikoi lakkahilloa raitamaisesti täytteen päälle jättäen reunat ilman hilloa. Pistele/työnnä hilloa lusikalla hieman syvemmälle täytteeseen. (Hilloa ei kannata laittaa tasaiseksi kerrokseksi, sillä muuten kakun yläosa on liukas leikattaessa.)
- Valuta loppu täyte tasaisesti päälle.
- Hyydytä jääkaapissa 3 h.
Päälle
- Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl tyrnimehua ja sokeri kiehuvaksi kulhossa. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseokseen loppu tyrnimehu (1 dl) ja anna jäähtyä haaleaksi.
- Valuta kiille lusikkapesän kautta hyytyneelle kakulle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä n. 2 h.
- Koristele. Lisää marenkimurut vasta juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
257 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
26,5 g
Rasva
14,4 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- lakkahilloa
- marenkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.