Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Tyrni-lak­kakakku

Kauniit oranssinkeltaiset marjat - tyrni ja lakka - sopivat värien lisäksi yhteen myös maullisesti. Kun on juhlan aika, leivo tämä kakku aineksista, joita on saatavilla kaupoista ympäri vuoden.

Tyrni-lakkakakku
Tyrni-lakkakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 125 g digestivekeksejä
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

Päälle

  • 2 liivatelehteä
  • 1 dl tyrnitäysmehua
  • 1 dl sokeria

Koristeluun

  • lakkahilloa ja lakkoja
  • marenkia murusteltuna

Pohja

  • 125 g digestivekeksejä
  • 50 g Valio voita sulatettuna

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
  • 2 rkl sokeria
  • ½ dl tyrnitäysmehua
  • 1 dl lakkahilloa

Päälle

  • 2 liivatelehteä
  • 1 dl tyrnitäysmehua
  • 1 dl sokeria

Koristeluun

  • lakkahilloa ja lakkoja
  • marenkia murusteltuna

Ohje

  1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon voisula. Pohjusta Ø 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksiseos pohjalle.
  2. Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
  3. Sekoita rahka ja sokeri kulhossa.
  4. Kuumenna mehu kiehuvaksi kahvikupissa tai jälkiruoka-annoskulhossa mikrossa. Sulata mehuun liivatelehdet ja valuta se rahkaan samalla sekoittaen.
  5. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada noin 2/3 täyte keksipohjalle. Lusikoi lakkahilloa raitamaisesti täytteen päälle jättäen reunat ilman hilloa. Pistele/työnnä hilloa lusikalla hieman syvemmälle täytteeseen. (Hilloa ei kannata laittaa tasaiseksi kerrokseksi, sillä muuten kakun yläosa on liukas leikattaessa.)
  6. Valuta loppu täyte tasaisesti päälle.
  7. Hyydytä jääkaapissa 3 h.

Päälle

  1. Laita liivate pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl tyrnimehua ja sokeri kiehuvaksi kulhossa. Sulata siihen liivatteet. Lisää liivateseokseen loppu tyrnimehu (1 dl) ja anna jäähtyä haaleaksi.
  2. Valuta kiille lusikkapesän kautta hyytyneelle kakulle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä n. 2 h.
  3. Koristele. Lisää marenkimurut vasta juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 257 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 26,5 g
Rasva 14,4 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1