Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 h 20 min
Yhteensä
13 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
-
1 dl
gluteenitonta jauhoseostaVoit kokeilla myös:
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- unikonsiemeniä
Kostutus
-
1 dl
Valio Eila® kevytmaitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Väliin
- 1½ dl kirsikkahilloa
- 4 liivatetta
- 2 valkuaista
- 2 rkl sokeria
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Marenkikuorrutus
- 1 dl sokeria
- 3 rkl vettä tai kirsikkalikööriä
- 3 valkuaista
Jaa resepti
Ohje
- Tällä ohjeella voit tehdä kakun joko Ø18 cm:n vuokaan, jolloin kakkuun tulee kaksi täyteväliä tai Ø 23 cm:n vuokaan yhdellä täytevälillä.
Kakkupohja
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet seoksena. Nostele tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomalla jauhoseoksella tai gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun Ø 18 cm:n kakkuvuokaan. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.
- Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten ritilän päälle. Leikkaa täysin jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan.
Kakun kokoaminen
- Laita kakkupohjalevy kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta maitojuomalla. (Voit korvata halutessasi 1/4 maidosta rommilla. Lisää tällöin 1 tl sokeria kostutusliemeen.) Levitä päälle puolet kirsikkahillosta.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri joukkoon vähin erin vaahdotuksen aikana. Vaahto on valmis, kun se on kiiltävää ja vatkainta nostettaessa vaahtoon jää teräviä huippuja. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon. Nostele lopuksi valkuaisvaahto sekaan.
- Levitä puolet vaniljavaahdosta ensimmäiseen täyteväliin. Nosta kostutettu keskimmäinen kakkulevy sen päälle. Tee toinen täyteväli samoin. Nosta lopuksi kostutettu kansilevy päällimmäiseksi. Peitä kakku kelmulla ja anna olla jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta.
Marenkikuorrutus
- Mittaa kattilaan sokeri ja vesi tai kirsikkalikööri. Kuumenna seos 121 asteiseksi, käytä lämpömittaria apuna.
- Sokerin kiehuessa ala vatkata valkuaisia täydellä teholla yleiskoneessa tai metallikulhossa. Kaada kuuma sokeri vaahdon joukkoon kulhon reunaa pitkin. Vatkaa vielä hetken aikaa, kunnes vaahto on kädenlämpöistä, kiiltävää ja jämäkkää.
- Levitä marenki kakun pinnalle. Jätä pinta aaltoilevaksi. Viimeistele pinta kaasupolttimella, jotta marenkihuiput saavat kauniin ruskean värin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 182 kcalProteiini 9,1 gHiilihydraatti 28,3 gRasva 3,3 gTyydyttynyt rasva 1,5 gRavintokuitu 0,2 gSuola 0,2 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- unikonsiemeniä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.