
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni220°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 2½ dl vettä
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl fariinisokeria
- ¼ tl suolaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunia
Pinnalle
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 2 tl kanelia
Suklaakastike
- 200 g tummaa suklaata
-
½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Lisäksi
- sormisuolaa
- 2½ dl vettä
- 75 g Valio voita
- 2 rkl fariinisokeria
- ¼ tl suolaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunia
Pinnalle
- 50 g Valio voita
- 1 dl sokeria
- 2 tl kanelia
Suklaakastike
- 200 g tummaa suklaata
- ½ dl Valio Keittiön kuohukermaa
- 1 rkl Valio voita
Lisäksi
- sormisuolaa
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä vesi, voi, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta seos.
- Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää jauhot yhdellä kertaa nuolijalla samalla sekoittaen. Sekoita, kunnes taikinasta tulee kiinteä pallo.
- Riko kananmunat erilliseen kulhoon. Lisää kananmunat yksitellen jäähtyneeseen taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
- Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta kapeita noin 15 cm pitkiä tankoja. Katkaise tangot saksilla.
- Paista churroja 220 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kullanruskean paistovärin.
- Sulata voi. Yhdistä sokeri ja kaneli kulhossa. Sipaise churrojen pintaan kevyesti voisulaa ja pyöräytä ne kaneli-sokerissa.
- Valmista suklaakastike. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää joukkoon kerma. Kuumenna, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Lisää joukkoon voi.
- Dippaa churrojen toinen pää suklaakastikkeeseen ja ripottele pintaan suolaa. Anna suklaakuorrutteen jähmettyä hetki ennen tarjoilua. Voit myös tarjota dipin erikseen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
322 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
33,4 g
Rasva
18,8 g
Tyydyttynyt rasva
10,2 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.