
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Perinteiset uunijuurekset neljälle
- 700 g perunoita, pienehköjä
- 350 g porkkanaa
- 150 g palsternakkaa
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ¾ tl suolaa
- 5-6 vartta tuoretta timjamia
- mustapippuria myllystä
Bataatti-uunijuurekset neljälle
- 300 g porkkanaa
- 100 g palsternakkaa
- 200 g raitajuurta tai punajuurta
- ¾ tl suolaa
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl valkoviinietikkaa
- mustapippuria myllystä
- 500 g bataattia
Kastike neljälle
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl kurkkusalaattia
Perinteiset uunijuurekset neljälle
- 700 g perunoita, pienehköjä
- 350 g porkkanaa
- 150 g palsternakkaa
- 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- ¾ tl suolaa
- 5-6 vartta tuoretta timjamia
- mustapippuria myllystä
Bataatti-uunijuurekset neljälle
- 300 g porkkanaa
- 100 g palsternakkaa
- 200 g raitajuurta tai punajuurta
- ¾ tl suolaa
- 3 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- ½ rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl valkoviinietikkaa
- mustapippuria myllystä
- 500 g bataattia
Kastike neljälle
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
- ½ dl kurkkusalaattia
Jaa resepti
Ohje
- Valmista joko perinteiset tai bataattiuunijuurekset. Molemmat ohjeet on mitoitettu 4:lle.
Perinteiset uunijuurekset
- Pese juurekset. Kuori juurekset, perunat voi huolellisesti pestyinä käyttää kuorineen. Paloittele tai lohko.
- Levitä juurekset uunivuokaan (noin puolikkaan pellin kokoiseen). Mausta juurekset suolalla ja kuminalla. Pyörittele joukkoon Oivariini sekä timjamin oksat.
- Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 25 min. Paahda vielä ylimmällä tasolla 225 asteessa 10 - 15 min. Tarkista kypsyys. Rouhaise päälle mustapippuria.
Bataatti uunijuurekset
- Pese ja kuori juurekset. Leikkaa raitajuuri ohuehkoiksi (2 mm) viipaleiksi, paloittele tai lohko muut juurekset.
- Levitä juurekset raitajuurta lukuunottamatta uunivuokaan (noin puolikkaan pellin kokoiseen). Sekoittele joukkoon 2 rkl Oivariini rasvaa ja suola.
- Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 25 min. Laita raitajuuriviipaleet juuresten päälle. Sekoita 1 rkl Oivariiini rasvaa, hunaja ja etikka. Valuta se juuresten, etenkin raitajuurten päälle. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja paahda 225 asteessa 10 - 15 min. Tarkista kypsyys. Rouhaise päälle mustapippuria.
Kastike
- Yhdistä crème fraîche ja kurkkusalaatti. Tarjoa kastike uunijuuresten kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
91 kcal
Proteiini
1,2 g
Hiilihydraatti
11,5 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1,4 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.