Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.29
tähteä viidestä
7 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPerinteiset uunijuurekset neljälle
- 700 g perunoita, pienehköjä
- 350 g porkkanaa
- 150 g palsternakkaa
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ¾ tl suolaa
- 1 tl kuminaa
- 5-6 vartta tuoretta timjamia
- 0 kg mustapippuria myllystä
Bataatti-uunijuurekset neljälle
- 300 g porkkanaa
- 100 g palsternakkaa
- 200 g raitajuurta tai punajuurta
- ¾ tl suolaa
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 500 g bataattia
Kastike neljälle
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- ½ dl kurkkusalaattia
Jaa resepti
Ohje
- Valmista joko perinteiset tai bataattiuunijuurekset. Molemmat ohjeet on mitoitettu 4:lle.
Perinteiset uunijuurekset
- Pese juurekset. Kuori juurekset, perunat voi huolellisesti pestyinä käyttää kuorineen. Paloittele tai lohko.
- Levitä juurekset uunivuokaan (noin puolikkaan pellin kokoiseen). Mausta juurekset suolalla ja kuminalla. Pyörittele joukkoon Oivariini sekä timjamin oksat.
- Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 25 min. Paahda vielä ylimmällä tasolla 225 asteessa 10 - 15 min. Tarkista kypsyys. Rouhaise päälle mustapippuria.
Bataatti uunijuurekset
- Pese ja kuori juurekset. Leikkaa raitajuuri ohuehkoiksi (2 mm) viipaleiksi, paloittele tai lohko muut juurekset.
- Levitä juurekset raitajuurta lukuunottamatta uunivuokaan (noin puolikkaan pellin kokoiseen). Sekoittele joukkoon 2 rkl Oivariini rasvaa ja suola.
- Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 25 min. Laita raitajuuriviipaleet juuresten päälle. Sekoita 1 rkl Oivariiini rasvaa, hunaja ja etikka. Valuta se juuresten, etenkin raitajuurten päälle. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja paahda 225 asteessa 10 - 15 min. Tarkista kypsyys. Rouhaise päälle mustapippuria.
Kastike
- Yhdistä crème fraîche ja kurkkusalaatti. Tarjoa kastike uunijuuresten kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
84 kcal
Proteiini
1,3 g
Hiilihydraatti
11,6 g
Rasva
3,3 g
Tyydyttynyt rasva
0,9 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.