Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uunilohi peruna-kasvispedillä

Uunilohi on mainino kalaruoka yli 1-vuotiaalle lapselle. Arjen kiireissä helppotekoinen ruoka on usein tarpeen. Uunilohi peruna-kasvipedillä valmistuu kerralla yhdessä vuoassa ja lohen nahka irtoaa kypsennyksen puolivälissä kuin itsestään.

Uunilohi peruna-kasvispedillä
Uunilohi peruna-kasvispedillä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Peruna-kasvispeti

  • 500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 500 g pakastekasvissuikaleita
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • ½ dl tuoretta tilliä
  • ½ pkt (à 250 g)
    Valio Koskenlaskija® perinteinen sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g perinteinen sulatejuusto laktoositon
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kolme juustoa
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme juustoa sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa UHT laktoositon

Päälle

  • 1 (650 g) kirjolohifilee
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria

Kypsän ruoan pinnalle

  • ½ dl tuoretta tilliä

Ohje

  1. Laita tilavaan, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan pakasteperunat ja -kasvikset. Lisää suola, pippuri ja hienonnettu tilli. Sekoita hyvin.
  2. Lisää joukkoon eri puolille vuokaa Koskenlaskija juustoa nokareina. Upota juustonokareet osittain peruna-kasvissuikaleiden joukkoon, etteivät ne kuivu uunissa.
  3. Lisää ruokakerma.
  4. Kypsennä uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 30 min.
  5. Poista sillä välin kylmällä vedellä huuhdotusta fileestä mahdolliset kylkiruodot. Mausta kala nahattomalta puolelta.
  6. Nosta file uunivuokaan perunapedille nahkapuoli ylöspäin.
  7. Jatka paistamista 200 asteessa 10 - 15 min. Irrota nahka vetämällä pyrstöstä lähtien. Kypsennä vielä 15 - 20 min
  8. Ripottele pinnalle tilliä juuri ennen tarjoilua
  9. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki

Korvaa halutessasi Koskenlaskija 1 prk:lla (180 g) Valio Eila® Laktoositon salaattijuustokuutioita tai 1 pussilla (150 g) Valio AURA® murua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 105 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 5,4 g
Rasva 5,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search