Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uunipäärynät

Halkaistut päärynät paahdetaan uunissa AURA juuston, viikunahillon, tuoreen timjamin ja hunajan kanssa. Ihanaa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Uunipäärynät
Uunipäärynät

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kypsää päärynää
  • ½ dl viikunahilloa
  • ½ pala (à 170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 6 vartta tuoretta timjamia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa

Ohje

  1. Pese ja halkaise päärynät. Koverra siemenkota pois lusikalla. Asettele päärynänpuolikkaat uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.
  2. Lisää viikunahilloa siemenkodan koloihin. Palastele AURA hillon päälle.
  3. Hienonna pähkinöitä hieman ja lisää päärynöiden pinnalle. Lisää myös timjami ja valuta pinnoille hunajaa.
  4. Paista 200 asteessa uunin ylätasolla n. 20 min. tai kunnes juusto on sulanut ja saanut pintaan hieman väriä.
  5. Nauti lämpiminä sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 10,3 g
Rasva 6,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 2,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search