Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uunipossu ja kermakastike

Porsaan ulkofile on edullinen ja maukas raaka-aine. Fileen voit kypsentää uunissa paistopussissa, jolloin lihasta tulee erityisen mehevää. Herkullinen kermakastike täydentää makunautinnon.

Uunipossu ja kermakastike
Uunipossu ja kermakastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1¼ kg porsaan ulkofileetä
  • 1 tl suolaa

Marinadi

  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl tuoreita yrttejä (rosmariinia, timjamia, oreganoa)
  • 0 kg mustapippurirouhetta

Kermakastike

  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2-4  (120 g) salottisipulia
  • 1 dl
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
    Laktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • 2 tl makeaa sinappia
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 1½ rkl tummaa suurustejauhetta
  • 1 dl paistolientä fileen paistopussista
  • 2 tl tuoretta timjamia

Lisäksi

  • 0 kg paistopussi

Ohje

Marinointi

  1. Yhdistä marinadiainekset; lisää valkosipulin kynnet ja yrtit hienonnettuina. Kaada marinadi tukevaan muovipussiin lihan päälle.
  2. Sulje pussi solmulla tai kumilenkillä. Anna lihan maustua jääkaapissa useita tunteja tai mielellään yön yli. Kääntele pussia silloin tällöin.

Kypsennys

  1. Pyyhi lihan pinnalta ylimääräinen marinadi pois.
  2. Mausta suolalla.
  3. Aseta filee paistopussiin. Sulje pussi, leikkaa yläkulmaan pieni reikä.
  4. Kypsennä uunipellillä 175 asteessa uunin keskiosassa n. 45 min tai kunnes filee on kypsä. Anna lihan vetäytyä hetkisen peitettynä ennen viipalointia.

Kermakastike

  1. Valmista kastike sillä aikaa, kun liha on uunissa.
  2. Hienonna sipulit. Kuullota ne Oivariini rasvassa kattilassa.
  3. Lisää omenatäysmehu. Anna kiehua hetki.
  4. Lisää joukkoon kerma, sinappi ja etikka. Kuumenna.
  5. Suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lopuksi paistopussista talteen otettu paistoliemi (1 dl) sekä hienonnettu timjami.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 118 kcal
Proteiini 13,7 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippurirouhetta
  • paistopussi
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search