Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
8 h 45 min
Yhteensä
9 h 5 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.33
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1¼ kg porsaan ulkofileetä
- 1 tl suolaa
Marinadi
-
2 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 2 valkosipulin kynttä
- 3 rkl tuoreita yrttejä (rosmariinia, timjamia, oreganoa)
- 0 kg mustapippurirouhetta
Kermakastike
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2-4 (120 g) salottisipulia
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuustoLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
- 2 tl makeaa sinappia
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- 1½ rkl tummaa suurustejauhetta
- 1 dl paistolientä fileen paistopussista
- 2 tl tuoretta timjamia
Lisäksi
- 0 kg paistopussi
Jaa resepti
Ohje
Marinointi
- Yhdistä marinadiainekset; lisää valkosipulin kynnet ja yrtit hienonnettuina. Kaada marinadi tukevaan muovipussiin lihan päälle.
- Sulje pussi solmulla tai kumilenkillä. Anna lihan maustua jääkaapissa useita tunteja tai mielellään yön yli. Kääntele pussia silloin tällöin.
Kypsennys
- Pyyhi lihan pinnalta ylimääräinen marinadi pois.
- Mausta suolalla.
- Aseta filee paistopussiin. Sulje pussi, leikkaa yläkulmaan pieni reikä.
- Kypsennä uunipellillä 175 asteessa uunin keskiosassa n. 45 min tai kunnes filee on kypsä. Anna lihan vetäytyä hetkisen peitettynä ennen viipalointia.
Kermakastike
- Valmista kastike sillä aikaa, kun liha on uunissa.
- Hienonna sipulit. Kuullota ne Oivariini rasvassa kattilassa.
- Lisää omenatäysmehu. Anna kiehua hetki.
- Lisää joukkoon kerma, sinappi ja etikka. Kuumenna.
- Suurusta kastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lopuksi paistopussista talteen otettu paistoliemi (1 dl) sekä hienonnettu timjami.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
118 kcal
Proteiini
13,7 g
Hiilihydraatti
2,6 g
Rasva
5,8 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippurirouhetta
- paistopussi
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.