Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uunipunajuuret

Uunissa paahdetut punajuuret on herkullinen lisäke erilaisille liha- kala- ja kasvisruoille. Paahdettuja punajuuria voi käyttää myös ruokaisemmissa salaateissa. Punajuuret kypsyvät melko hitaasti, joten ne kannattaa leikata melko ohuiksi lohkoiksi.

Uunipunajuuret
Uunipunajuuret

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg punajuurta, pieniä
  • 4 vartta tuoretta timjamia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 prk
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon

Ohje

  1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita uunivuokaan tai pellille. Laita timjaminoksat punajuurien sekaan. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla.
  2. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 30 min. Valuta pinnalle smetana. Paista vielä 20 - 30 min, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
  3. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 1,1 g
Hiilihydraatti 8,9 g
Rasva 4,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search