Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
1 h 5 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 350 g punajuuria (mielellään pienikokoisia)
- 500 g jauhoisia perunoita
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 0 kg suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 iso (225 g) iso punasipuli
- 1 prk (250/150 g) artisokan sydämiä persiljaöljyssä
- 5 (75 g) tuoreita taateleita
-
1 pala (170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Jaa resepti
Ohje
- Keitä pestyt punajuuret puolikypsiksi, koosta riippuen 30 - 40 min. Pese perunat huolellisesti harjalla.
- Leikkaa perunat pituussuunnassa 8 osaan. Laita lohkot leivinpaperille uunipellille. Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Lisää toiseen päähän peltiä.
- Purista perunoille ja punajuurille pullosta Oivariini juoksevaa. Jauha pinnalle suolaa ja mustapippuria.Valuta punajuurille hunajaa.
- Laita uunin keskiosaan 200 asteeseen 30 - 35 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Sillä aikaa, kun perunat ovat uunissa, kuori ja hienonna punasipuli. Huuhdo sipulipalat kylmällä vedellä siivilässä, jotta liika kirpeys vähenee. Valuta. Laita sipulit tilavan kulhoon. Valuta päälle persiljaöljy artisokkatölkistä.
- Sekoittele ja anna sipuleiden marinoitua sen aikaa, kun perunat kypsyvät. Leikkaa artisokat pienemmiksi paloiksi.
- Lämmitä laakea salaattivati. Kaada kypsät perunat ja punajuuret vadille. Lisää marinoidut sipulit ja hienonnetut artisokat, sekoita hiukan.
- Poista taateleista kivet. Leikkaa neljään osaan. Lisää taatelipalat ja murennettu AURA salaatin päälle.
- Tarjoa salaatti lämpimänä / haaleana liharuokien tai makkaran kanssa. Sopii myös kinkun lisäkkeeksi tai rasvaisen kalan, esim. lohen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
122 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
11,9 g
Rasva
6,3 g
Tyydyttynyt rasva
2,4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.