Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uunirisotto

Oletko kokeillut risoton valmistamista uunissa? Tämän kokeilu kannattaa etenkin, jos uunia tarvitaan muutenkin, valmistat tämän sitten pää- tai lisukeruoaksi. Tämä risotto on myös laiskan tiskaajan unelma, sillä tiskiä ei paljoa synny.

Uunirisotto
Uunirisotto

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 30 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 100 g pakastepinaattia
  • 280 g (3,5 dl) risottoriisiä, esim. arborio
  • 1 tl suolaa
  • 1 l kiehuvaa vettä
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½-1 pussia (à 150 g)
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • lehtipersiljaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 30 g Valio voita
  • 100 g pakastepinaattia
  • 280 g (3,5 dl) risottoriisiä, esim. arborio
  • 1 tl suolaa
  • 1 l kiehuvaa vettä
  • 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½-1 pussia (à 150 g) Valio AURA® murua
  • lehtipersiljaa

Ohje

  1. Laita hienonnettu sipuli keoksi uunivuokaan (n. 20 x 30 cm) ja päälle voinokareet. Esikypsennä uunissa 175 asteessa 5 min. Lisää vuokaan pakastepinaattikuutiot ja kuumenna n. 5 min, kunnes ne ovat sulaneet. Kiehauta sillä aikaa vesi.
  2. Sekoita sipulin ja pinaatin joukkoon riisi ja suola. Kaada päälle kiehahtanut vesi. Kypsennä 25 min, sekoita muutama kerta kypsentämisen aikana.
  3. Lisää kerma, etikka ja AURA muru. Jatka kypsentämistä vielä n. 5 min.
  4. Nosta uunirisotto tarjolle ja ripottele pinnalle yrttisilppu.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 13,8 g
Rasva 6,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1