Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uunirosolli

Tee rosolli vaihteeksi uunissa. Rosollista tutut kasvikset kypsyvät meheviksi pellillä ja maustuvat voilla, siirapilla ja timjamilla. Kuohkea kastike saa makunsa maustekurkuista. Peltirosolli on herkullinen lämmin lisäke kinkun tai kalkkunan kaveriksi.

Uunirosolli
Uunirosolli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 porkkanaa
  • 2 punajuurta
  • 2 perunaa
  • 2 omenaa
  • 1 sipuli
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • ripaus suolaa
  • 4 timjamin oksaa

Kastike

  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 100 g etikkakurkkua
  • 1 rkl maustelientä
  • ¼ tl suolaa

Ohje

  1. Kuori porkkanat, punajuuret, perunat, omenat ja sipuli.
  2. Leikkaa porkkanat pitkittäin halki, punajuuret, perunat ja sipuli lohkoiksi. Halkaise omenat.
  3. Asettele kaikki uunivuokaan. Lusikoi kasvisten pinnalle voita ja mausta siirapilla, suolalla ja timjamilla.
  4. Paista 200 asteessa noin 40 min tai kunnes napakan kypsiä.
  5. Valmista sillä välin uunirosollille kylmä kastike. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää crème fraîche, etikkakurkut kuutioina sekä kurkkujen mausteliemi. Mausta ripauksella suolaa. Tarjoile kastike valmiin uunirosollin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 111 kcal
Proteiini 1 g
Hiilihydraatti 7,2 g
Rasva 8,4 g
Tyydyttynyt rasva 5 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search