Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vaaleat piparit

Appelsiini-inkivääripiparit on hyvä vaihtoehto perinteiselle piparille.

Vaaleat piparit
Vaaleat piparit

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • appelsiininmakuisia koristerakeita
  • 100 g Valio voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • appelsiininmakuisia koristerakeita

Ohje

  1. Ota taikinan tekoa varten teräskattila. Sulata siinä voi. Lisää sokeri, fariinisokeri ja kuumalla vedellä pestyn sitruunan raastettu pintakuori sekä raastettu inkivääri. Käytä raastamiseen hienointa terää. Nosta levyltä.
  2. Lisää tuorejuusto. Sekoittele puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista.
  3. Erota jauhoista n. 1 dl ja sekoita siihen leivinjauhe. Siivilöi seos taikinaan. Sekoita. Lisää loput jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa.
  4. Muotoile taikina kelmun päälle n. 2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin.
  5. Kauli taikina pienissä erissä hyvin ohueksi (2 mm) levyksi, jotta saat ohuita ja rapeita pipareita. Käytä kaulinnassa tarvittaessa hiukan jauhoja. Ota levystä muotilla pipareita. Nosta leivinpaperille pellille. Lisää halutessasi päälle koristerakeita
  6. Paista Ohuet appelsiini-inkivääripiparit uunin keskiosassa 175 asteessa n. 7 min tai kunnes kypsiä.
  7. Säilytä täysin jäähtyneet piparit kannellisessa lasipurkissa tai peltirasiassa.

Vinkki

Kaulinta onnistuu parhaiten, kun taikinan jakaa moneen pieneen osaan. Pienehkö piparimuotti on tätä ohjetta käytettäessä paras. Näin piparit kypsyvät tasaisesti ja ovat ohuita ja rapsakoita.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 418 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 60,6 g
Rasva 16,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,3 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1