Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 10 min
Yhteensä
2 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl inkivääriä raastettuna
- 1 sitruunan kuori raastettuna
-
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® appelsiini tuorejuustoaValio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- 0 kg appelsiininmakuisia koristerakeita
Jaa resepti
Ohje
- Ota taikinan tekoa varten teräskattila. Sulata siinä voi. Lisää sokeri, fariinisokeri ja kuumalla vedellä pestyn sitruunan raastettu pintakuori sekä raastettu inkivääri. Käytä raastamiseen hienointa terää. Nosta levyltä.
- Lisää tuorejuusto. Sekoittele puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista.
- Erota jauhoista n. 1 dl ja sekoita siihen leivinjauhe. Siivilöi seos taikinaan. Sekoita. Lisää loput jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa.
- Muotoile taikina kelmun päälle n. 2 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin.
- Kauli taikina pienissä erissä hyvin ohueksi (2 mm) levyksi, jotta saat ohuita ja rapeita pipareita. Käytä kaulinnassa tarvittaessa hiukan jauhoja. Ota levystä muotilla pipareita. Nosta leivinpaperille pellille. Lisää halutessasi päälle koristerakeita
- Paista Ohuet appelsiini-inkivääripiparit uunin keskiosassa 175 asteessa n. 7 min tai kunnes kypsiä.
- Säilytä täysin jäähtyneet piparit kannellisessa lasipurkissa tai peltirasiassa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
418 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
60,6 g
Rasva
16,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,3 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- appelsiininmakuisia koristerakeita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.