
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 35 min
Yhteensä
5 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kaakaojauhetta
- 3 rkl kahvijauhetta (pika)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 kananmunaa
-
2½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2½ dl kiehuvaa vettä
Vadelma-suklaatäyte
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl tomusokeria
- ½ dl kaakaojauhetta
- 100 g tummaa suklaata ,esim. Fazer vadelmaleivontasuklaa
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Lisäksi
- vadelmia
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, maito ja Oivariini. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.
- Pingota leivinpaperi kahden Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa. Jos paistat kakkupohjan yhdessä vuoassa, pidennä paistoaikaa n .10 min. (Kuvan kakku on tehty ohjeen määrillä kolmikerroksisena kolmessa Ø 20 cm:n vuoassa.)
- Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa samalla vatkaten. Lisää tuorejuusto muutamassa erässä seokseen ja vatkaa alhaisella teholla kunnes täyte on kuohkeaa ja kiiltävää.
- Levitä n. 1/3 täytteestä kakkupohjien väliin. Painele täytteen joukkoon tuoreita vadelmia tai kohmeisia pakastevadelmia.
- Levitä loppu täyte kakun reunoille ja pinnalle.
- Koristele esim. syötävillä kukilla ja tuoreilla vadelmilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
310 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
45 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5,1 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vadelmia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.