Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vadelma-suklaakakku

Mehevä ja pehmoinen suklaakakku on varma valinta juhlatarjoiluihin. Vadelma tuo tuhdin kaakaon ja suklaan rinnalle sopivasti raikkautta tehden kakusta kerrassaan vastustamattoman.

Vadelma-suklaakakku
Vadelma-suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 3 rkl kahvijauhetta (pika)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 kananmunaa
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2½ dl kiehuvaa vettä

Vadelma-suklaatäyte

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl tomusokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 100 g tummaa suklaata ,esim. Fazer vadelmaleivontasuklaa
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon

Lisäksi

  • 0 kg vadelmia

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, maito ja Oivariini. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.
  2. Pingota leivinpaperi kahden Ø 23 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa. Jos paistat kakkupohjan yhdessä vuoassa, pidennä paistoaikaa n .10 min. (Kuvan kakku on tehty ohjeen määrillä kolmikerroksisena kolmessa Ø 20 cm:n vuoassa.)
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä.
  4. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa samalla vatkaten. Lisää tuorejuusto muutamassa erässä seokseen ja vatkaa alhaisella teholla kunnes täyte on kuohkeaa ja kiiltävää.
  5. Levitä n. 1/3 täytteestä kakkupohjien väliin. Painele täytteen joukkoon tuoreita vadelmia tai kohmeisia pakastevadelmia.
  6. Levitä loppu täyte kakun reunoille ja pinnalle.
  7. Koristele esim. syötävillä kukilla ja tuoreilla vadelmilla.

Vinkki

Kakkupohjat säilyvät hyvin peitettyinä jääkaapissa useamman päivän. Ne voi myös pakastaa. Kakku kannattaa täyttää ja koristella tarjoilua edeltävänä tai tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 310 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 45 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vadelmia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search