Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
7 h 15 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
Arvostele
4.64
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 munan kakkupohja
Kostutukseen
-
1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- ½ rkl vaniljasokeria
Vadelmatäyte
- 3 liivatetta
- 200 g vadelmia
- 2 rkl sokeria
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Valkosuklaatäyte
- 100 g valkosuklaata
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 100 g vadelmia
Koristelu 1
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 100 g tuoreita vadelmia
Koristelu 2
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 500 g valkoista sokerimassaa
- 0 kg vettä tai elintarvikeliimaa
- 0 kg syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.
- Nosta ylimmäinen kakkupohja vuoan pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maitojuomalla leikkauspinnan puolelta. Kostuta enemmän reunoilta kuin keskeltä.
Vadelmatäyte
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Käytä sokeria vadelmien happamuuden mukaan. Anna kiehua hetki, kunnes marjat alkavat hiukan hajota. Sulata liivatteet vadelmien joukkoon. Jäähdytä. Sekoita vadelmien joukkoon rahka ja vaahdotettu kerma. Levitä täyte alimman levyn päälle. Nosta päälle keskimmäinen levy, kostuta.
Valkosuklaatäyte
- Sulata suklaa. Vatkaa se huoneenlämpöisen tuorejuuston joukkoon. Nostele sekaan kermavaahto. Levitä seos toiseen täyteväliin, painele valkosuklaavaahdon joukkoon vadelmia. Nosta päälle viimeinen, kostutettu kakkulevy.
- Peitä kakku kelmulla. Anna vetäytyä ja hyytyä jääkaapissa väh. 6 t, mielellään seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmut.
Koristelu 1
- Vaahdota kerma ja tuorejuusto keskenään kulhossa. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille tasaisesti paletin tai lastan avulla. Säästä n. 1/2 dl vaahtoa reunapursotukseen. Lusikoi vaahto pursotuspussiin. Leikkaa kärkeen pieni reikä. Pursota pieniä palloja vieri viereen kakun alareunaan. Asettele tuoreet vadelmat kakun pinnalle.
Koristelu 2
- Notkista tuorejuusto sekoittamalla voimakkaasti. Levitä se ohuelti kakun pinnalle ja reunoille paletilla tai lastalla.
- Vaivaa sokerimassa pehmeäksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi (0,5 cm) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
- Vaivaa ylimääräinen sokerimassa pötköksi ja kauli se tomusokeroidulla pöydällä hyvin ohueksi (2 - 3 mm) nauhaksi. Leikkaa sokerimassasta n. 2 cm leveitä nauhoja. Ohenna nauhojen toinen pitkä reuna kaulimella. Liimaa nauhoja kakun reunaan elintarvikeliimalla tai vedellä. Aloita yläreunasta. Liimaa nauhan alareuna kakun reunaan ja taivuta yläreunaa hiukan ulospäin. Jatka samaan tapaan nauha kerrallaan alaspäin.
- Koristele kakun pinta syötävillä kukilla tai tee sokerimassasta esim. ruusu tai neilikka.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
299 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
23 g
Rasva
19,6 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vettä
- syötäviä kukkia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.