Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vadelmacurd ja mustikkacurd

Käytä marjaisia curdeja eli makeita, täyteläisiä marjatahnoja leivonnaisten (täytekakut, kääretortut) täytteisiin tai paahtoleivän ja lettujen päälle sipaistuina. Curdit sopivat myös hedelmien ja marjojen dippailuun sekä jälkiruokamaljoihin. Kokeile myös juustojen kanssa!

Vadelmacurd ja mustikkacurd
Vadelmacurd ja mustikkacurd

Ainesosat

annosta (à n. 400 g)

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Mustikkacurd

  • 200 g mustikoita
  • 2 dl hillosokeria
  • 2 keltuaista
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl kardemummaa

Vadelmacurd

  • 200 g vadelmia
  • 2 dl hillosokeria
  • 1 varsi
    tuoretta minttua vahvaa
    Voit kokeilla myös:
    • 1 pala vaniljatankoa halkaistuna
  • 2 keltuaista
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

Mustikkacurd

  1. Mittaa mustikat ja hillosokeri kattilaan. Lisää kardemumma ja vadelmaseokseen minttuoksa. Keitä ilman kantta 6 - 8 min. Sulata joukkoon voi.
  2. Lisää keltuaiset samalla sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen, kunnes ensimmäiset kuplat nousevat pintaan. Nosta sivuun.
  3. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta sauvasekoittimella. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.

Vadelmacurd

  1. Mittaa vadelmat ja hillosokeri kattilaan. Lisää halutessasi joukkoon pala halkaistua vaniljatankoa tai tuoreen mintun varsi. Keitä ilman kantta 8 - 9 min.
  2. Poista mintunoksa tai vaniljatanko.
  3. (Jos haluat curdista siemenettömän, painele seos siivilän läpi lusikkapesällä, kunnes siivilässä on enää siemenet ja siirrä liemi takaisin kattilaan. Tällöin curdia saat n. 150 g)
  4. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset samalla sekoittaen ja kuumenna kiehumispisteeseen, kunnes ensimmäiset kuplat nousevat pintaan. Poista kattila levyltä. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi ja soseuta. Siirrä jääkaappiin, kunnes seos on kiinteytynyt tahnaksi.

Käyttö ja säilytys

  1. Käytä curdeja leivonnaisten (täytekakut, kääretortut) täytteisiin, paahtoleivän ja lettujen kanssa tarjoiltuina, hedelmien ja marjojen dippailuun, jälkiruokamaljoihin. Marjaisat curdit sopivat myös juustotarjoiluun.
  2. Siirrä curdit puhtaisiin, kannellisiin lasipurkkeihin. Ne säilyvät reilu pari viikkoa jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 322 kcal
Proteiini 1,7 g
Hiilihydraatti 36,6 g
Rasva 18,3 g
Tyydyttynyt rasva 9,8 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search