Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vadelmapiirakka

Herkullinen ja helppo täyte makealle piirakalle syntyy vaniljakastikkeesta. Sitruunaisen piirakkapohjan ja raikkaiden vadelmien kanssa lempeän makea vaniljakastike toimii todella hyvin.

Vadelmapiirakka
Vadelmapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunamehua

Täyte

  • 1 prk (500 g)
    Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
    Valio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
    Valio Vanilla™ vaniljakastike 500 g laktoositon
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 200 g tuoreita vadelmia
  • 50 g valkosuklaata, Fazer leivontasuklaa

Ohje

  1. Nypi voi, sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe ja sitruunankuori kulhossa sormin murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon sitruunamehu ja painele taikina tasaiseksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita vaniljakastike, crème fraîche, munat ja maissitärkkelys siivilöitynä. Kaada pohjalle. Asettele pinnalle vadelmat ja rouhi valkosuklaata.
  5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä hyvin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 227 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 23,6 g
Rasva 12,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search