Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
13 h 20 min
Yhteensä
13 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
12 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
sämpylää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 l sämpyläjauhoja
- 2 tl suolaa
-
5 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
- 1 tl kuivahiivaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitojuomaan ja kaada joukkoon. Sekoita tasaiseksi, taikinaa ei tarvitse vaivata.
- Peitä kulho kelmulla. Nosta jääkaappiin 12 - 18 tunniksi.
- Ota taikina huoneenlämpöön n. 1 h ennen paistamista. Kaada se jauhotetulle pöydälle. Laita kelmu taikinan päälle. Anna taikinan kohota.
- Poista kelmu. Muotoile taikinasta pitkä pötkö, käytä jauhoja apuna. Leikkaa n. 20 tasakokoista palaa. Nosta palat uunipellille. Leikkaa terävällä veitsellä päälle viilto. Paista 225 asteessa n. 20 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
193 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
34,6 g
Rasva
1,7 g
Tyydyttynyt rasva
0,5 g
Ravintokuitu
3,1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.