Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.65
tähteä viidestä
17 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 1 ruukku rucolaa (kotimaista)
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
- 1 prk (180/280 g) latva-artisokkaa öljyssä
- ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
-
½ pussia (à 150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
-
1 prk (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 3 kananmunaa
- ½ dl pinjansiemeniä
Pinnalle
- 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
Jaa resepti
Ohje
- Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot. Lisää vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.
- Taputtele taikina n. 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi uunipellille leivinpaperille. Taittele siihen n. 1,5 cm:n korkuiset reunat, että täyte pysyy paremmin piirakan päällä.
- Huuhdo ja kuivaa rucola. Ota 1/4 sivuun koristeeksi pinnalle (valitse kauniita lehtien päitä). Hienonna loput ja ripota taikinapohjalle.
- Valuta salaattijuusto ja murustele pohjalle. Valuta latva-artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa artisokat 4 - 6 osaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Levitä taikinapohjalle. Ripota päälle juustoraaste.
- Sekoita crème fraîche ja munat. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.
- Paista 200 asteessa uunin ala- / keskiosassa n. 30 min.
- Ennen tarjoilua: Leikkaa piirakka 3 x 4 -> 12 osaan tai 4 x 5 -> 20 osaan. Lisää pinnalle rucolaa ja pieniksi lohkoiksi leikattuja kirsikkatomaatteja.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
237 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
13,9 g
Rasva
16,5 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.