Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Välimeren orzo-pasta­salaatti

Orzo on pieni riisinjyvän mallinen pasta. Se tuo mukavaa ruokaisuutta salaatteihin. Kokeile tätä ihanan raikasta pastasalaattia grilliruoan lisänä, noutopöydässä tai evässalaattina.

Välimeren orzo-pastasalaatti
Välimeren orzo-pastasalaatti

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl Orzo jyväpastaa

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 1 prk (180 g)
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 kurkku
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 2 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 100 g kuivattua viikunaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 3 dl Orzo jyväpastaa

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
  • 1 kurkku
  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 2 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 100 g kuivattua viikunaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Ohje

  1. Kypsennä orzo suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kypsä pasta.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike pastan joukkoon.
  3. Kokoa kulhoon marinoitu orzo ja murusteltu salaattijuusto. Huuhtele ja halkaise kurkku. Kaavi siemenet pois lusikalla ja viipaloi. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Puolita oliivit ja viipaloi viikunat. Lisää ainekset kulhoon orzon ja juuston joukkoon. Sekoita.
  4. Hienonna lehtipersilja ja lisää salaattiin. Tarjoile kylmänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 169 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 15,8 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1