Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 40 min
Yhteensä
2 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 dl vettä
-
1 prk (200 g)
Valio Bulgarian jogurttiaRakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 10 dl vehnäjauhoja
- 3 tl basilikaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl tomaattien öljyä
Täyte
-
1 prk (180 g)
Valio Keittiön salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
- 2 (150 g) tomaattia
- 100 g chorizo-makkaraa tai salamia
- 8 aurinkokuivattua tomaattia, öljyssä
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä vesi kevyesti. Kaada yleiskoneen kulhoon. Sekoita joukkoon jogurtti. Kun neste on kädenlämpöistä (+ 42 °C), lisää 2 dl jauhoa, johon on sekoitettu kuivahiiva.
- Jätä seos liinan alle lämpimään, ½ - 1 h. Valmista sillä välin täyte.
- Mausta taikinajuuri basilikalla, suolalla ja pippurilla.
- Alusta jauhot joukkoon yleiskoneen taikinakoukkua käyttäen. Lisää loppuvaiheessa aurinkokuivattujen tomaattien öljy. Anna koneen vaivata taikinaa 5 min.
- Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kahteen osaan. Taputtele ja taittele päällekkäin muutamia kertoja. Muotoile kahdeksi tasapaksuksi tangoksi, pituus 23 - 25 cm. Nosta leivät omille uunipelleille leivinpaperin päälle.
- Leikkaa leipiin pituussuunnassa syvä viilto lähes pohjaan asti, jättäen päädyt ehjäksi noin 1 cm:n matkalta. Venytä viiltoa hieman auki ja painele täytteet viillon sisään. Kohota liinan alla 45 min.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita pohjalle laakea vesiastia. Kun neste poreilee, alenna lämpö 200 asteeseen. Paista leipä kerrallaan kypsäksi uunin keskitasolla n. 25 min. Peitä täyte leivinpaperilla paistamisen puolessa välissä. Lisää tarvittaessa vettä astiaan.
- Tarjoa leipä lämpimänä.
TÄYTE
- Valuta salaattijuustot. Poista tomaateista siemenet. Kuutioi tomaatit ja chorizo, suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Yhdistä keskenään.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
214 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatti
30,2 g
Rasva
6,2 g
Tyydyttynyt rasva
2,1 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.