Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Valkosipuliset juustokeksit

Helppotekoiset keksit, jotka maistuvat kahvin, teen tai glögin kera, salaattien lisäkkeenä tai juustotarjoilun osana.

Valkosipuliset juustokeksit
Valkosipuliset juustokeksit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g (1,5 dl) vehnäjauhoja
  • 80 g (2 dl)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Voiteluun ja päälle

  • 1 kananmuna
  • ¼ dl pinjansiemeniä

Ohje

  1. Lisää jauhot, juustoraaste ja hienonnetut valkosipulin kynnet huoneenlämpöiseen, pehmeään voihin. Sekoita tasaiseksi.
  2. Vatkaa voitelumunan rakenne rikki. Rouhi pinjansiemenet karkeahkoksi rouheeksi.
  3. Muodosta taikinasta pieniä palloja (n. 10 g = 2 tl taikinaa / keksi). Laita ne leivinpaperille pellille.
  4. Paina jokaista taikinapalloa haarukalla ristisuuntiin niin, että se litistyy hiukan. Voitele munalla. Laita pinnalle pinjansiemenrouhetta, paina rouhe kevyesti sormella pintaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8 - 9 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita.
  6. Tarjoa keksejä teen, kahvin tai glögin kera, salaattien lisäkkeenä tai juustotarjoilun osana. Juustokeksit sopivat myös ruokalahjaksi.

Vinkki

Juustokeksit ovat parhaimmillaan uunituoreina, mutta ne voi pakastaa tiiviiseen rasiaan pakattuina (max. 2 - 3 viikkoa).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 438 kcal
Proteiini 13,6 g
Hiilihydraatti 20 g
Rasva 33,6 g
Tyydyttynyt rasva 18,1 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search