Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.32
tähteä viidestä
34 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kappaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 3½ dl kaurahiutaleita
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g valkosuklaata rouhittuna
- 50 g kuivattuja karpaloita
Jaa resepti
Ohje
- Aloita rouhimalla valkosuklaa.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
- Lisää kananmunat ja jatka vaahdottamista vielä hetki. Lisää yhdistetyt kuivat aineet vähitellen vaahdon joukkoon.
- Lisää valkosuklaarouhe ja karpalot taikinaan.
- Nostele taikinasta nokareita lusikalla pellille leivinpaperin päälle (jätä reilut välit, sillä keksit leviävät paiston aikana).
- Paista 175 asteessa noin 10 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
428 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
51,8 g
Rasva
21,6 g
Tyydyttynyt rasva
11,9 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.