
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
2 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 50 g (1 dl) mantelijauhetta
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl limetin- tai sitruunankuorta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
- ¾ dl vettä
- 1 rkl sokeria
Täyte
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 140 g valkosuklaata
-
1½ dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 tl vaniljasokeria
- 8-9 dl (400 g) mansikoita
Koristeluun
-
125 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 1 rkl sokeria
- 1 prk sikarirulla-keksejä (vaaleita)
- 100 g valkosuklaata
- mansikoita
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 50 g (1 dl) mantelijauhetta
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl limetin- tai sitruunankuorta
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
- ¾ dl vettä
- 1 rkl sokeria
Täyte
- 2 dl Valio kuohukermaa laktoositon
- 140 g valkosuklaata
- 1½ dl Valio turkkilaista jogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
- 8-9 dl (400 g) mansikoita
Koristeluun
- 125 g Valio maitorahkaa
- 1 dl Valio kuohukermaa laktoositon
- 1 rkl sokeria
- 1 prk sikarirulla-keksejä (vaaleita)
- 100 g valkosuklaata
- mansikoita
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä limetin kuori ja kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 min.
- Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Leikkaa jäähtyneenä vaakasuorasti kolmeen osaan.
- Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi. Raasta valkosuklaa. Yhdistä se jogurttiin. Mausta vaniljasokerilla. Lisää seokseen kermavaahto.
- Viipaloi mansikat ja laita niitä kostutetulle pohjalle. Lisää puolet valkosuklaa-kermavaahdosta. Kostuta ja täytä toinen väli samaan tapaan. Peitä kakku kuvulla ja nosta kylmään. Anna makujen tasoittua 5 - 6 tuntia tai yön yli
Koristelu
- Vaahdota kerma ja yhdistä vaahto rahkaan. Mausta sokerilla.
- Kuorruta kakku ohuelti kerma-rahkaseoksella. Leikkaa sikarirullat kakun korkuisiksi. Asettele kakun reunoille vieri viereen.
- Pursota sulatettua valkosuklaata leivinpaperille kakun kokoiseksi levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.
- Viipaloi mansikat. Laita viipaleet kakun päälle ja nosta valkosuklaalevy päällimmäiseksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
256 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
26,2 g
Rasva
14,3 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mansikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.