Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Valkosuklaa-man­sik­kakakku

Näyttävä ja herkullinen valkosuklaa-mansikkakakku on kesäisen juhlapöydän kuningatar.

Valkosuklaa-mansikkakakku
Valkosuklaa-mansikkakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 50 g (1 dl) mantelijauhetta
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl limetin- tai sitruunankuorta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • ¾ dl vettä
  • 1 rkl sokeria

Täyte

  • 2 dl
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 140 g valkosuklaata
  • 1½ dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 8-9 dl (400 g) mansikoita

Koristeluun

  • 125 g
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio Keittiön maitorahka 500 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 prk sikarirulla-keksejä (vaaleita)
  • 100 g valkosuklaata
  • mansikoita

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 50 g (1 dl) mantelijauhetta
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl limetin- tai sitruunankuorta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • ¾ dl vettä
  • 1 rkl sokeria

Täyte

  • 2 dl Valio kuohukermaa laktoositon
  • 140 g valkosuklaata
  • 1½ dl Valio turkkilaista jogurttia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 8-9 dl (400 g) mansikoita

Koristeluun

  • 125 g Valio maitorahkaa
  • 1 dl Valio kuohukermaa laktoositon
  • 1 rkl sokeria
  • 1 prk sikarirulla-keksejä (vaaleita)
  • 100 g valkosuklaata
  • mansikoita

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä limetin kuori ja kuivat aineet ja sekoita vaahtoon.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 min.
  3. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Leikkaa jäähtyneenä vaakasuorasti kolmeen osaan.
  4. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi. Raasta valkosuklaa. Yhdistä se jogurttiin. Mausta vaniljasokerilla. Lisää seokseen kermavaahto.
  5. Viipaloi mansikat ja laita niitä kostutetulle pohjalle. Lisää puolet valkosuklaa-kermavaahdosta. Kostuta ja täytä toinen väli samaan tapaan. Peitä kakku kuvulla ja nosta kylmään. Anna makujen tasoittua 5 - 6 tuntia tai yön yli

Koristelu

  1. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahto rahkaan. Mausta sokerilla.
  2. Kuorruta kakku ohuelti kerma-rahkaseoksella. Leikkaa sikarirullat kakun korkuisiksi. Asettele kakun reunoille vieri viereen.
  3. Pursota sulatettua valkosuklaata leivinpaperille kakun kokoiseksi levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  4. Viipaloi mansikat. Laita viipaleet kakun päälle ja nosta valkosuklaalevy päällimmäiseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 256 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 26,2 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1