Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
5 h 35 min
Yhteensä
6 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.75
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRukiinen täytekakkupohja
- 5 luomu kananmunaa
- 2¼ dl sokeria
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
-
15 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- ½ rkl korppujauhoja
Täyte
- 1 liivatelehti
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
- 200 g valkosuklaata
-
1 prk (3 dl)
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 2 rkl sokeria
- 3 dl puolukkahilloa
- 6 dl (300 g) pakastepuolukoita tai tuoreita puolukoita
Kostutus, kuorrutus ja koristelu
-
1½ dl
Valio Luomu™ maitoaValio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
-
2 prk (à 2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl puolukkajauhetta ja puolukoita
Jaa resepti
Ohje
Rukiinen täytekakkupohja
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun Ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 40 min. Tarkista kypsyys tikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä.
- Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leivinpaperille. Kun kakku on täysin jäähtynyt, leikkaa se kolmeksi levyksi.
Täyte
- Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
- Lämmitä tuorejuusto ja paloiteltu valkosuklaa kattilassa koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä heti kun suklaa on sulanut. Älä keitä.
- Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata siihen valutettu liivate. Sekoita suklaaseokseen ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi (voit nopeuttaa siirtämällä kattilan kylmään vesialtaaseen).
- Vaahdota kuohukerma ja sokeri. Lisää jäähtynyt suklaaseos kermavaahtoon, sekoita.
- Yhdistä keskenään hillo ja (jäiset) puolukat.
Kokoaminen ja koristelu
- Kostuta alin kakkulevy kolmanneksella maitoa. Levitä levylle puolet puolukka- ja valkosuklaatäytteestä.
- Nosta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita päällimmäinen levy kanneksi, kostuta. Painele kantta kämmenellä, että täytteet tasoittuvat. Tasoita reunat tarvittaessa lastalla.
- Kelmuta kakku ja nosta jääkaappiin tekeytymään 4 h tai seuraavaan päivään.
- Kuorruta kakku vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla. Koristele puolukoilla ja siivilöidyllä puolukkajauheella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
245 kcal
Proteiini
3,7 g
Hiilihydraatti
24,3 g
Rasva
14,7 g
Tyydyttynyt rasva
8,2 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.