Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.45
tähteä viidestä
11 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 150 g keksejä, esim. Digestive
-
75 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 3 liivatelehteä
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 100 g valkosuklaata
- 2 rkl sokeria
- 2 tl raastettua limen kuorta
- 3 rkl limemehua
Koristeluun
- 0 kg macarons-leivoksia ,yrttejä, kukkia sekä koristeita
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20-23 cm) pohjalle. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma.
- Laita yksi purkillinen rahkaa kulhoon. Sulata suklaa ja vatkaa se käsivatkaimella rahkan joukkoon, jotta valkosuklaa ei paakkuunnu. Lisää seokseen toinen purkki rahkaa, sokeri ja limen kuori.
- Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvaan limemehuun. Kaada rahkaseoksen joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi täytteeseen kermavaahto.
- Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 h.
- Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille. Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
315 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
23,9 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
12,6 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- macarons-leivoksia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.