Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vanhanajan maitokastike & muunnokset

Vanhanajan maitokastike on moneksi muuntuva peruskastike. Tässä kolme ehdotusta, miten saat maitokastikkeen muutettua eri tilanteisiin sopivaksi.

Vanhanajan maitokastike & muunnokset
Vanhanajan maitokastike & muunnokset

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • ripaus valkopippuria
  • ½ tl suolaa

JUUSTOKASTIKKEESEEN

MUNAKASTIKKEESEEN

  • 3 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2-3 rkl tilliä tai ruohosipulia

SIENIKASTIKKEESEEN

  • n. 7 dl (200 g) tuoreita herkkusieniä tai kantarelleja
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tuoretta persiljaa tai ripaus rakuunaa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
  2. Lisää maito ohuena nauhana ja sekoita samalla, kunnes kastike on tasaista.
  3. Anna kiehua 2 - 3 minuuttia koko ajan puuhaarukalla pohjasta sekoittaen. Mausta.
  4. Tarjoa uusien perunoiden, sillin, halstratun, savustetun tai paistetun kalan kanssa. Lisää halutessasi pinnalle tuoretta ruohosipulia tai tilliä.

JUUSTOKASTIKE

  1. Valmista maitokastike ohjeen mukaan, mutta jätä suola pois. Lisää juustoraaste. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
  2. Käytä juustokastiketta keitettyjen kasvisten, esim. kukkakaalin kuorruttamisessa, lasagnessa, pastan kastikkeena jne.

MUNAKASTIKE

  1. Lisää valmiiseen maitokastikkeeseen keitetyt, hienonnetut munat. Mausta suolalla ja hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.
  2. Tarjoa paistetun tai savustetun kalan ja (uusien) perunoiden kanssa.

SIENIKASTIKE

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä niin, että mahdollinen neste haihtuu.
  2. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuumenna ja anna sipulin kuullottua.
  3. Lisää seos valmiiseen maitokastikkeeseen.
  4. Tarjoa (uusien) perunoiden, jauhelihapihvien tai kalan kastikkeena.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 9 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search