Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Yhteensä
20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl vehnäjauhoja
-
5 dl
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
- ripaus valkopippuria
- ½ tl suolaa
JUUSTOKASTIKKEESEEN
-
2-3 dl
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
Voit kokeilla myös:- 2-3 dl Valio Emmental raastetta
MUNAKASTIKKEESEEN
- 3 keitettyä (10 min) kananmunaa
- ripaus suolaa
- 2-3 rkl tilliä tai ruohosipulia
SIENIKASTIKKEESEEN
- n. 7 dl (200 g) tuoreita herkkusieniä tai kantarelleja
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 sipuli
- 1 rkl tuoretta persiljaa tai ripaus rakuunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
- Lisää maito ohuena nauhana ja sekoita samalla, kunnes kastike on tasaista.
- Anna kiehua 2 - 3 minuuttia koko ajan puuhaarukalla pohjasta sekoittaen. Mausta.
- Tarjoa uusien perunoiden, sillin, halstratun, savustetun tai paistetun kalan kanssa. Lisää halutessasi pinnalle tuoretta ruohosipulia tai tilliä.
JUUSTOKASTIKE
- Valmista maitokastike ohjeen mukaan, mutta jätä suola pois. Lisää juustoraaste. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
- Käytä juustokastiketta keitettyjen kasvisten, esim. kukkakaalin kuorruttamisessa, lasagnessa, pastan kastikkeena jne.
MUNAKASTIKE
- Lisää valmiiseen maitokastikkeeseen keitetyt, hienonnetut munat. Mausta suolalla ja hienonnetulla tillillä tai ruohosipulilla.
- Tarjoa paistetun tai savustetun kalan ja (uusien) perunoiden kanssa.
SIENIKASTIKE
- Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä niin, että mahdollinen neste haihtuu.
- Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuumenna ja anna sipulin kuullottua.
- Lisää seos valmiiseen maitokastikkeeseen.
- Tarjoa (uusien) perunoiden, jauhelihapihvien tai kalan kastikkeena.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia 127 kcalProteiini 6,6 gHiilihydraatti 4,6 gRasva 9 gTyydyttynyt rasva 4,8 gRavintokuitu 0,6 gSuola 0,5 gTiedot ovat suuntaa antavia.HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:- valkopippuria
- suolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.