Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vanilja-he­ruk­ka­täy­tekakku

Makea vaniljakreemi ja hapokkaat herukat ovat kuin tehty yhteen. Pehmoisen sokerikakun välissä herukkahillokkeen ilottelevat aromit ja täytteen maltillinen makeus ovat ihanassa sopusoinnussa keskenään.

Vanilja-herukkatäytekakku
Vanilja-herukkatäytekakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)

Herukkahilloke

  • 400 g herukoita
  • 3 rkl hillosokeria
  • ¾ tl kardemummaa

Väliin ja päälle

Kostutukseen

  • ½ dl
    Valio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
    Valio Luomu™ kevytmaito 1 l
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • punaherukoita
  • mansikoita
  • 3 3:n munan kakkupohja (Ø 18 - 20 cm)

Herukkahilloke

  • 400 g herukoita
  • 3 rkl hillosokeria
  • ¾ tl kardemummaa

Väliin ja päälle

  • 2 prk (à 200 g) Valio Keittiön vaniljakreemiä
  • 1 prk (3 dl) Valio Luomu™ kuohukermaa

Kostutukseen

  • ½ dl Valio Luomu™ kevytmaitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • punaherukoita
  • mansikoita

Ohje

  1. Valmista ensin herukkahilloke: Keitä herukoita ja hillosokeria kattilassa miedolla lämmöllä n. 10 min, kunnes seos paksunee. Mausta kardemummalla ja anna jäähtyä.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  3. Vatkaa vaniljakreemi ja kuohukerma vaahdoksi yhdessä kulhossa. Levitä kakkujen täyteväleihin herukkahilloketta ja vaniljavaahtoa. Levitä loppu vaahto kakun pinnalle ja ohuelti reunalle.
  4. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa väh 1 h. Koristele tuoreilla marjoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 29,1 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1