Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vaniljainen AURA täytekakku

Sinihomejuustoa on totuttu tarjoilemaan niin suolaisten keksien kuin makeiden tarjottavien kanssa (hillot, piparkakut, hedelmät). Mutta oletko kokeillut, miltä vanilja ja AURA yhdessä maistuvat? Tässä kakussa nämä maut sulautuvat hienovaraisesti yhteen ja piparkakku toimii maun viimeistelyssä.

Vaniljainen AURA täytekakku
Vaniljainen AURA täytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa koko L
  • 2½ dl sokeria
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

Kostutukseen

  • ½-1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
    Valio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
    Valio Eila® kevytmaitojuoma 1 l laktoositon

Kuorrutus ja reunat

  • 1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä
  • 1¼ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 0 kg piparkakkuja

Koristeluun esim.

  • 0 kg vihreitä marmeladikuulia
  • 0 kg rosmariinia
  • 0 kg
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunan ja pohjan väliin. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, voitele ja korppujauhota se.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja Oivariini, sekoita sen verran että tasaista.
  3. Sekoita jauho-leivinjauhoseos vaahtoon nuolijalla nostellen. Kaada taikina vuokaan.
  4. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 45 min.
  5. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakun reunat tarvittaessa esim. paletilla tai veitsellä. Kumoa kakku ja leikkaa kolmeen osaan. Levitä osat pöydälle.
  6. Vaahdota kerma ja rahka jämäkäksi vaahdoksi.
  7. Lisää kostutetun pohjakakkulevyn päälle puolet vaniljakreemistä ja puolet vaahdosta. Levitä päälle ½ pakettia viipaloitua AURA juustoa. Nosta kakkulevy päälle ja valmista toinen kerros samaan tapaan.
  8. Nosta kakkukansi päälle painele kevyesti paikalleen. Kostuta.
  9. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa peitettynä useampi tunti tai seuraavaan päivään.

Kuorrutus ja piparireunus

  1. Vaahdota kerma ja vaniljakreemi. Levitä kuorrutus kakun pinnalle, reunat voit halutessasi jättää ilman kuorrutusta. Painele piparkakut reunoille.
  2. Koristele kakku esim. AURA juustolla, marmeladimakeisilla ja/tai rosmariinin oksilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 275 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 27,4 g
Rasva 15,5 g
Tyydyttynyt rasva 7,3 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • piparkakkuja
  • vihreitä marmeladikuulia
  • rosmariinia
  • Valio AURA® juustoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search