Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h 45 min
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 kananmunaa koko L
- 2½ dl sokeria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 prk Valio vaniljakreemiä
-
1 pkt (170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Kostutukseen
-
½-1 dl
Valio Eila® maitojuomaaValio Eila® laktoositon kevytmaitojuoma maistuu tavalliselta, raikkaalta maidolta ilman makeutta. Valio Eila® maitojuomat onkin valittu…
Kuorrutus ja reunat
- 1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä
-
1¼ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg piparkakkuja
Koristeluun esim.
- 0 kg vihreitä marmeladikuulia
- 0 kg rosmariinia
-
0 kg
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunan ja pohjan väliin. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, voitele ja korppujauhota se.
- Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja Oivariini, sekoita sen verran että tasaista.
- Sekoita jauho-leivinjauhoseos vaahtoon nuolijalla nostellen. Kaada taikina vuokaan.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 45 min.
- Anna kakun jäähtyä. Irrota kakun reunat tarvittaessa esim. paletilla tai veitsellä. Kumoa kakku ja leikkaa kolmeen osaan. Levitä osat pöydälle.
- Vaahdota kerma ja rahka jämäkäksi vaahdoksi.
- Lisää kostutetun pohjakakkulevyn päälle puolet vaniljakreemistä ja puolet vaahdosta. Levitä päälle ½ pakettia viipaloitua AURA juustoa. Nosta kakkulevy päälle ja valmista toinen kerros samaan tapaan.
- Nosta kakkukansi päälle painele kevyesti paikalleen. Kostuta.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa peitettynä useampi tunti tai seuraavaan päivään.
Kuorrutus ja piparireunus
- Vaahdota kerma ja vaniljakreemi. Levitä kuorrutus kakun pinnalle, reunat voit halutessasi jättää ilman kuorrutusta. Painele piparkakut reunoille.
- Koristele kakku esim. AURA juustolla, marmeladimakeisilla ja/tai rosmariinin oksilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
275 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
27,4 g
Rasva
15,5 g
Tyydyttynyt rasva
7,3 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- piparkakkuja
- vihreitä marmeladikuulia
- rosmariinia
- Valio AURA® juustoa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.